Info

Ultimele vești de la Moscova. Rusia ar putea extinde vârsta de recrutare din această primăvară

digi24.ro
FOTO:digi24.ro

Federația Rusă va majora vârsta maximă de recrutare începând cu primăvara acestui an. În momentul de față, limita maximă pentru recrutare este de 27 de ani, urmând ca aceasta să crească până la 30 de ani, potrivit unei afirmații făcută astăzi de un membru al Dumei de Stat, pe numele său Andrei Kartapolov.

În luna decembrie Vladimir Putin a susținut propunerea venită din partea ministerului de apărare de a modifica vârsta pentru recrutare de la 18 la 27 de ani, la 21 la 30 de ani, însă, conform lui Kartapolov pragul minim se va majora după o perioadă de tranziție de 36 de luni.

Prin această strategie Federația Rusă încearcă creșterea personalului militar cu 30%. Anumite voci susțin că această manevră, de aplica o perioadă de tranziție, reprezintă o încercare vădită a Moscovei de a crește numărul de recruți pentru a majora pierderile suferite pe frontul din Ucraina.

Federația Rusă își suplimentează trupele militare

Forțele armate ruse sunt formate din militari profesioniști dar și din recruți. Serghei Șoigu, ministrul Apărării a publicat planurile de creștere a efectivelor combatante de la 1,15 milioane la 1,5 milioane de soldați.

Chestionat în legătură cu eventualele modificări, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a  reiterat joi că Vladimir Putin „ sprijină ca idee„ majorarea vârstei de recrutare, însă definitivarea condițiilor îi va reveni ministerului apărării.

În luna septembrie a anului trecut în Federația Rusă au fost mobilizați pentru prima dată după cel de-al Doilea Război Mondial, rezerviști. Peste 300.000 de soldați au fost chemați pentru a lupta pe frontul din Ucraina, inclusiv cei care efectuaseră deja stagiul obligatoriu militar.

Ministerul apărării de la Moscova a recunoscut public faptul că în procesul de recrutarea s-au strecurat mai multe erori, ordinele de încorporare au fost livrate către persoane incapabile de efectuarea stagiului militar din cauza problemelor locomotorii sau a vârstei înaintate.

Serghei Șoigu, a propus mărirea forțelor armate de la 1,15 milioane la 1,5 milioane

Președintele rus Vladimir Putin a susținut un plan de creștere a dimensiunii forțelor armate cu peste 30%, afirmând că Moscova trebuie să învețe din problemele pe care le-a avut în Ucraina și să le rezolve.

În cadrul unei conferințe de sfârșit de an a celor mai înalte cadre militare ale Rusiei, ministrul apărării, Serghei Șoigu, a propus mărirea forțelor armate de la 1,15 milioane la 1,5 milioane de oameni de luptă.

Acest lucru era necesar „pentru a garanta rezolvarea problemelor legate de securitatea militară a Rusiei”, i-a spus Shoigu lui Vladimir Putin la evenimentul televizat. El a spus că 695.000 dintre combatanți ar trebui să fie soldați profesioniști contractați, spre deosebire de recruți care îndeplinesc serviciul militar obligatoriu.

Potrivit reuters.com, Putin a semnat un decret abia în această vară prin care a ordonat ca numărul de trupe să fie majorat cu 137.000 de la 1 ianuarie 2023 pentru a ajunge la nivelul de 1,15 milioane, și a înrolat, de asemenea, peste 300.000 de rezerviști într-o campanie de mobilizare controversată pentru a sprijini invazia Rusiei în Ucraina.

Statele Unite și analiștii militari occidentali spun că zeci de mii de soldați ruși au murit în cele 10 luni de când Moscova a invadat Ucraina. La 21 septembrie, ultima dată când un bilanț oficial a fost împărtășit public, Șoigu a declarat că 5.937 de soldați ruși au fost uciși acolo.