Infofinanciar > Lumea la zi > Ucraina speră să găsească modalități de deblocare a frontierei cu Polonia
Lumea la zi

Ucraina speră să găsească modalități de deblocare a frontierei cu Polonia

Harta Ucrainei
sursa foto arhiva companiei

Ucraina speră să ajungă la un acord cu noul guvern polonez în această săptămână pentru a pune capăt blocării camioanelor la punctele de trecere a frontierei dintre cele două țări, a declarat joi vicepremierul ucrainean.

Luni, camionagii polonezi și-au reluat blocarea unuia dintre principalele puncte de trecere a frontierei ucrainene, cerând ca Uniunea Europeană să restabilească un sistem prin care companiile ucrainene au nevoie de permise pentru a opera în bloc.
Șoferii polonezi au blocat mai multe puncte de trecere a frontierei cu Ucraina începând cu 6 noiembrie, dar blocada de la principalul punct de trecere Yahodyn-Dorohusk a fost ridicată temporar după ce un primar local a luat măsuri pentru a o opri, deoarece se temea că aceasta ar amenința locurile de muncă.

„Intenționăm să ajungem la o poziție comună în această săptămână la Kiev împreună cu reprezentanții guvernului polonez”, a declarat vicepremierul ucrainean Oleksandr Kubrakov, citat după ce s-a întâlnit cu noul ministru polonez al infrastructurii, Dariusz Klimczak, la Varșovia, potrivit Reuters.