Infofinanciar > Lumea la zi > Ucraina riscă ca liniile sale de front să se prăbușească
Lumea la zi

Ucraina riscă ca liniile sale de front să se prăbușească

Ucraina riscă ca liniile sale de front să se prăbușească
Sursa arhiva companiei

Potrivit unor ofițeri ucraineni de rang înalt, tabloul militar este sumbru. Generalii ruși ar putea avea succes oriunde ar decide să își concentreze viitoarea ofensivă.

Zelenski a avertizat că dacă nu se aprobă în curând pachetul de mai multe miliarde de dolari, aflat în capitol, forțele sale vor trebui să „dea înapoi, să se retragă, pas cu pas”.

Avertismentele lui Zelenski

În mod evident, avertismentele lui Zelenski fac parte dintr-un efort diplomatic amplu pentru a elibera ajutorul militar. Forțele ucrainene duc lipsă de luni de zile de la obuze de artilerie. Chiar dacă pachetul este aprobat de Congresul american, acest lucru nu este destul. O reaprovizionare masivă ar putea să nu fie suficientă pentru a preveni o răsturnare majoră pe câmpul de luptă.

În esență, totul depinde acum de locul în care Rusia va decide să își direcționeze forțele. Această ofensivă se așteaptă să fie lansată în această vară. Atacurile cu rachete și drone ale Rusiei au crescut pe scară largă în ultimele săptămâni.

Ce spun ofițerii ucraineni

Ofițerii lui Valeri Zalujnii au spus că există un risc mare ca liniile frontului să se prăbușească. Granița poate cădea acolo unde generalii ruși decid să își concentreze ofensiva. Rusia va putea probabil să „pătrundă în linia frontului și să o prăbușească în unele părți”. Acest lucru este posibil datorită unei ponderi mult mai mari și a bombelor aeriene ghidate care zdrobesc pozițiile ucrainene de câteva săptămâni

„Nu există nimic care să poată ajuta Ucraina acum, deoarece nu există tehnologii serioase capabile să compenseze Ucraina pentru marea masă de trupe pe care Rusia probabil că o va arunca asupra noastră. Noi nu avem aceste tehnologii, iar Occidentul nu le are nici el în număr suficient”, a declarat sursa militară de rang înalt din Ucraina.

Necesitatea armamentului

Ofițerii au spus că rachetele antitanc furnizate de Marea Britanie și SUA i-au ajutat să salveze Kievul. Sistemele de rachete ușoare cu lansare multiplă, care au fost folosite cu mare efect, permițându-le să împingă Rusia afară din Herson în noiembrie 2022.

„Avem nevoie de sute de mii de obuze și rachete”, a declarat unul dintre ofițeri, estimând că Ucraina are nevoie de 4 milioane de obuze și 2 milioane de drone. „Le-am spus tot timpul partenerilor occidentali că avem experiența de luptă, avem înțelegerea câmpului de luptă în acest război. Ei au resursele și trebuie să ne dea ceea ce avem nevoie”, a adăugat el.

Europa pentru Ucraina

Europa, la rândul său, încearcă să ajute Ucraina să compenseze dezavantajul colosal în materie de obuze de artilerie. Iar în această privință, o propunere de achiziție de muniție de artilerie, condusă de Cehia, ar putea aduce totalul muniției de artilerie a Ucrainei, atât din interiorul, cât și din afara UE, la aproximativ 1,5 milioane de cartușe, la un cost de 3,3 miliarde de dolari.

„Nu avem doar o criză militară – avem una politică”, a declarat unul dintre ofițeri.”Rusia adună acum resurse și va fi pregătită să lanseze un mare atac în jurul lunii august, și poate chiar mai devreme”, conform Politico.