Infofinanciar > Lumea la zi > Mai devreme în armată! Zelenski a semnat o nouă lege pentru reducerea vârstei de mobilizare militară
Lumea la zi

Mai devreme în armată! Zelenski a semnat o nouă lege pentru reducerea vârstei de mobilizare militară

Zelenski a cerut liderilor europeni să negocieze aderarea la UE
Sursa foto: arhiva companiei

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a semnat o nouă lege controversată. Prin intermediul acesteia dorește să micșoreze vârsta de mobilizare militară. Aceasta va fi scăzută de la 27 de ani la 25 de ani. Motivul pentru care a adoptat această schimbare este pentru armata are nevoi din ce în ce mai mari.

În ziua de marți, 2 aprilie 2024, Volodimir Zelenski a semnat un nou proiect de lege. Prin intermediul acestuia se micșorează vârsta de mobilizare militară. Scăderea este de 2 ani, de la 27 la 25. Acest lucru s-a întâmplat în contextul în care forțele armate se împuținează, și nu mai există suficienți oameni care să țină piept invaziei ruse.

Noul proiect de lege va intra în vigoare în ziua de miercuri, 3 aprilie, conform informațiilor furnizate de Rada, parlamentul Ucrainei, pe site-ul oficial.

Timp de mai multe luni, subiectul înrolării în armată a fost dezbătut în Ucraina. Armata lui Zelenski a avut de-a face cu numeroase pierderi. Iar acum, găsirea voluntarilor pentru front este un proces greu. Ministerul Apărării a elaborat propunerile de micșorare a vârstei pentru mobilizarea pentru front încă din luna mai a anului anterior, informează antena3.ro