Infofinanciar > Lumea la zi > Ucraina încearcă să formeze legături cu India. Ministrul ucrainean de Externe, vizită la New Delhi
Lumea la zi

Ucraina încearcă să formeze legături cu India. Ministrul ucrainean de Externe, vizită la New Delhi

india (sursă foto: dreamstime)
sursa foto arhiva

Ministrul ucrainean de Externe a sosit joi, 28 martie, la New Delhi. Pentru o vizită de două zile în vederea impulsionării legăturilor bilaterale și a cooperării cu India. Care consideră Rusia un aliat de lungă durată din perioada Războiului Rece.

Dmytro Kuleba se va întâlni vineri, 29 martie, cu omologul său indian Subrahmanyam Jaishankar. Joi, Kuleba îi va aduce un omagiu liderului indian al independenței Mahatma Gandhi la locul memorial Rajghat.

Vizita sa are loc la o săptămână după ce premierul Narendra Modi a discutat cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și cu președintele rus Vladimir Putin, pe care India a evitat până acum să îl critice în legătură cu războiul din Ucraina.

New Delhi a subliniat necesitatea diplomației și a dialogului. Pentru a pune capăt războiului și și-a exprimat disponibilitatea de a contribui la eforturile de pace, conform AP News .