Infofinanciar > Lumea la zi > O victorie pentru Ucraina! A fost distrus un vehicul blindat rusesc rar
Lumea la zi

O victorie pentru Ucraina! A fost distrus un vehicul blindat rusesc rar

O victorie pentru Ucraina! A fost distrus un vehicul blindat rusesc rar
Sursa arhiva companiei

Ucrainenii au atacat și distrus un vehicul blindat rusesc foarte rar. Acest vehicul a fost proiectat pentru a transporta oficialii sovietici în siguranță pe vremea dezastrului nuclear de la Cernobîl.

Vehiculul rusesc a fost proiectat în jurul anilor ’70 și a fost construit folosind șasiul unui tanc de luptă principal T-80. Acesta a fost păstrat pentru a fi utilizat în cazul unui atac nuclear, biologic sau chimic pentru transportarea personalului de rang înalt al Kremlinului.

Atacul asupra vehiculului sovietic a fost filmat de o dronă și postat pe 21 martie pe canalul de Telegram al Brigăzii 63 Mecanizate din Ucraina. La scurt timp imaginile atacului sau răspândit pe întreg internetul.

Locul exact unde a avut loc atacul asupra vehiculului rar rusesc nu este cunoscut. Totuși se pare că Brigada 63 Mecanizată a fost implicată în luptă. Aceasta fiind împreună cu soldați din Brigăzile 60 și 93 Mecanizată. Se presupune totuși că acțiunea a avut loc în apropierea orașului Liman, regiunea Donețk, conform Adevărul.