Info

Ucraina atacă un fost ministru de Externe al României! „Asemenea declarații sunt inacceptabile”

Romania și Ucraina Sursa foto IMPACT.ro
Credit imagine: impact.ro

În urma declarațiilor făcute de fostul ministru de Externe al României, Andrei Marga, cu privire la faptul că Ucraina ar trebui să cedeze teritorii atât Rusiei cât și României, Ungariei și Poloniei, Ambasada Ucrainei din România a transmis un mesaj pe pagina oficială de Facebook.

Ambasada a reacționat acid cu privire la declarațiile făcute de fostul ministru de Externe, spunând că asemenea declarații “sunt inacceptabile” în astfel de momente.

Răspunsul Ambasadei Ucrainei a fost următorul:

“Regretăm că fostul ministru Andrei Marga al unui stat european și democratic face declarații care pun sub semnul întrebării principiile de bază ale dreptului internațional, în special inviolabilitatea frontierelor. Asigurarea respectului deplin pentru aceste principii este baza securității și stabilității pe continent.

Asemenea declarații sunt inacceptabile în orice circumstanță. Acestea reprezintă o abatere deosebit de flagrantă într-un moment în care Ucraina își apără eroic independența sa și securitatea întregii Europe.”, a postat Ambasada Ucrainei din România pe pagina sa de Facebook.

Acestea sunt declarațiile lui Andrei Marga care a făcut ambasada Ucrainei să reactioneze acid și să îl pună pe acesta la zid.

„Suntem într-o situație absolut specială și o spun cu toată răspunderea, Ucraina este în frontiere nefirești. Ea trebuie să cedeze teritorii Ungariei – Transcarpatia, Poloniei – Galiția, României – Bucovina și Rusiei – Donbasul și Crimeea. Sunt teritorii ale altor țări. Ne cramponăm, asta e, va fi conflict. Să fim foarte limpezi – cât timp nu se rezolvă printr-o discuție și cu America, și cu Rusia, și cu Germania, și cu Ucraina și cu China situația și nu se va ajunge la un acord, nu va fi liniște în Europa. Nefiind liniște, democrația va suferi”, a spus Andrei Marga, răspunzând unei întrebări pe tema războiului din Ucraina. Noi nu avem documentele secrete care au dus la situația din Ucraina. Personal, sunt pentru realismul politic. Ar trebui ca supraputerile Statele Unite, China, Rusia și Uniunea Europeană să aibă înțelegere pentru o nouă structură de securitate în Europa și în lume. Cât timp nu e această structură de securitate, și încă nu e deocamdată, toate părțile se înarmează și vin pe câmpul de luptă din Ucraina, nu va fi posibilă democratizarea nici în Ucraina, nici în rest. Și restul e într-un fel confiscat și deturnat de la democrație”, a spus el.