Infofinanciar > Lumea la zi > Ucraina afirmă că sistemele de apărare antiaeriană americane și germane sunt „foarte eficiente”
Lumea la zi

Ucraina afirmă că sistemele de apărare antiaeriană americane și germane sunt „foarte eficiente”

arme ucraina Sursa foto capital.ro
Sursa foto: capital.ro

Ucraina vede „rezultate semnificative” din partea sistemelor de apărare aeriană americane și germane, a declarat duminică președintele Volodimir Zelenski, în ciuda valurilor de atacuri aeriene rusești care, potrivit Kievului, au vizat civili și clădiri rezidențiale.

Rusia a anunțat că a doborât o dronă care se îndrepta spre Moscova, în al treilea atac de acest fel într-o săptămână, în timp ce oficiali din ambele părți au declarat că Ucraina a lovit două poduri care leagă Crimeea de continent.

Ambele țări au intensificat atacurile asupra trupelor, armamentului și infrastructurii celeilalte țări, care sprijină războiul, în timp ce Ucraina încearcă să îndepărteze forțele rusești care s-au instalat în sudul și estul Ucrainei de la invazia lor de anul trecut.

Șeful numit de Moscova în Crimeea a declarat că podul Chonhar, care duce spre peninsulă, anexată de Moscova de la Ucraina în 2014, a fost avariat de un atac cu rachete. O altă legătură rutieră dintre cele trei legături rutiere dintre Crimeea și părțile ocupate de Rusia din Ucraina continentală, în apropiere de orașul Henichesk, a fost bombardată și un șofer civil a fost rănit, a declarat un oficial numit de Moscova, potrivit Reuters.