Infofinanciar > Lumea la zi > Turismul fotbalistic va aduce 1 miliard de euro în Germania cu ocazia turneului Euro 2024, arată un studiu
Lumea la zi

Turismul fotbalistic va aduce 1 miliard de euro în Germania cu ocazia turneului Euro 2024, arată un studiu

stadion germania, sursa foto: arhiva companiei
Sursă foto: arhivă

Acest lucru va crește PIBul german cu aproximativ 0,1%, potrivit studiului Institutului Ifo.

Se așteaptă ca turneul de fotbal Euro 2024 să aducă Germaniei un miliard de euro în plus. Din partea vizitatorilor străini care vin să urmărească competiția. Aceasta începe vineri seara, arată un nou studiu.

Acest lucru va stimula producția economică a țării. Cu aproximativ 0,1% în al doilea trimestru, potrivit studiului realizat de Institutul Ifo din Munchen.

„La începutul Cupei Mondiale din 2006 în Germania, sosirile și înnoptările oaspeților străini au crescut cu 25%, a declarat Gerome Wolf, cercetător al Institutului Ifo, într-un comunicat. „Dacă luăm acest lucru ca bază pentru Campionatul European din 2024. Ne putem aștepta la peste 600.000 de turiști străini în plus și la 1,5 milioane de înnoptări suplimentare în timpul Campionatului, a mai spus el.

„Cu toate acestea, efectul va fi de scurtă durată. Ceea ce înseamnă că exporturile de servicii datorate turiștilor care se întorc acasă după încheierea Euro 2024 vor scădea din nou în trimestrul al treilea. Și, în ansamblu, vor rămâne la fel”, potrivit studiului.

Campionatul european de fotbal – pe care Germania l-a câștigat de trei ori – se va desfășura pe 10 stadioane din țară, de la Olympiastadion Berlin la Volksparkstadion din Hamburg.

Germania va juca în meciul de deschidere împotriva Scoției, vineri seara, pe arena de fotbal din Munchen, potrivit politico.