Infofinanciar > Lumea la zi > Turcia a lansat pe orbită primul său satelit. Racheta lui Elon Musk a efectuat transportul
Lumea la zi

Turcia a lansat pe orbită primul său satelit. Racheta lui Elon Musk a efectuat transportul

Italia va găzdui centrul aSpaceX dezvoltă o rețea de sateliți spionide control al constelației de sateliți IRIS2 a UE
Sursă foto: arhivă

Turcia a lansat pe orbită, marți dimineață. Primul său satelit de comunicații de producție internă, Turksat 6A, în cadrul unei acțiuni. Ankara a declarat că va extinde acoperirea prin satelit a țării. Și va răspunde nevoilor sale de difuzare a programelor de televiziune.

O rachetă SpaceX Falcon 9 a transportat satelitul în spațiu. Transportul a fost efectuat de la Complexul de Lansare Spațială 40 (SLC-40) de la Stația Forțelor Spațiale Cape Canaveral din Florida, Statele Unite.
Președintele turc Tayyip Erdogan a declarat lansarea a marcat deschiderea unei noi faze pentru Turcia în producția de sateliți.

„Ca Turcia, am produs mai mult de 81% din subsisteme, stații terestre de satelit și software în proiectul 6A, care este de mare importanță pentru viitorul țării noastre în spațiu, cu resurse naționale”, a spus el.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Abdulkadir Uraloglu, a declarat primul semnal de la Turksat 6A a fost recepționat la 67 de minute după lansare, conform planului, adăugând satelitul va extinde acoperirea Turciei la 5 miliarde de persoane.

„Vom aduce propriile noastre comunicații. Transmisiunile noastre de televiziune vor fi la un nivel mai sigur, mai bun”, a spus el. Adăugând că Turksat 6A va permite acum Turciei să ajungă și în India, Indonezia, Malaezia și Thailanda.

Turcia a lansat anterior sateliți folosind rachete de la SpaceX. Uraloglu a declarat Turksat 6A a fost rezultatul unui efort de 10 ani pentru a produce un satelit la nivel național, adăugând acest lucru înseamnă Turcia a devenit una dintre cele 11 țări care au făcut acest lucru, potrivit reuters.