Infofinanciar > Lumea la zi > Trump, din nou în fața justiției americane! Îl așteaptă câteva săptămâni grele
Lumea la zi

Trump, din nou în fața justiției americane! Îl așteaptă câteva săptămâni grele

trump justiție (sursă foto: POLITICO)
sursă foto: arhiva companiei

Donald Trump a declarat că va depune mărturie sub jurământ în procesul penal pentru „bani tăcuți” (o expresie din engleză ce face referire la infracțiunea de a oferi o sumă de bani în schimbul tăcerii, pentru a ține un anumit secret). Acest proces va începe luni, 15 aprilie, la New York.

„Tot ceea ce pot face este să spun adevărul”, a declarat Trump. Fosyul președinte are parte de 34 de capete de acuzare pentru falsificare de documente de afaceri. „Iar adevărul este că nu există niciun caz”, a mai declaat el anterior. Procesul, primul împotriva unui fost președinte, se concentrează pe plata unor bani pentru tăcere. Aceasta ar fi fost efectuată la sfârșitul anului 2016 către starul de filme pentru adulți Stormy Daniels. Aceasta din urmă spune că a avut o relație extraconjugală cu Trump cu ani în urmă.

Procurorul districtului Manhattan, Alvin Bragg, îl acuză pe Trump că a facilitat acea plată și altele pentru a ascunde ilegal informații alegătorilor înainte de alegerile prezidențiale din 2016, pe care Trump avea să le câștige. Se așteaptă ca Trump să fie prezent la tribunal pe toată durata procesului, care ar putea dura peste șase săptămâni, scrie CNBC.