Infofinanciar > Info > Trump depune o cauțiune de 175 de milioane de dolari. A evitat confiscarea bunurilor
Info

Trump depune o cauțiune de 175 de milioane de dolari. A evitat confiscarea bunurilor

Trump depune o cauțiune de 175 de milioane de dolari
Sursă foto: wealthmanagement.com

Donald Trump a depus o cauțiune de 175 de milioane de dolari în cazul său civil de fraudă din New York. A evitat sechestrarea bunurilor de către autoritățile statului care ar fi putut afecta imperiul de afaceri al fostului președinte.

Republicanul Trump, care urmează să-l înfrunte pe președintele democratic Joe Biden în alegerile din noiembrie din SUA, a fost găsit responsabil pe 16 februarie pentru inflatarea frauduloasă a valorii sale nete cu miliarde de dolari pentru a obține condiții mai bune de creditare și asigurare.

Trump trebuia să depună o cauțiune de 454 de milioane de dolari. Dar o curte de apel a suspendat executarea deciziei judecătorului Arthur Engoron pe 25 martie. Cu condiția ca Trump să plătească suma mai mică în termen de 10 zile.

Un panel de trei judecători al curții de apel va asculta apelul lui Trump pe fond. Reducerea cauțiunii de către curtea de apel nu indică în niciun fel cum va decide în final panelul. Cauțiunea împiedică procurorul general al New York-ului, Letitia James, să urmărească proprietățile lui Trump. Inclusiv Trump Tower, reședința sa de 370 de acri și terenul de golf din Westchester și proprietatea sa Mar-a-Lago din Florida, conform reuters.com.