Infofinanciar > Lumea la zi > Trump avertizează! Ar putea urma „moarte și distrugere” dacă este inculpat
Lumea la zi

Trump avertizează! Ar putea urma „moarte și distrugere” dacă este inculpat

Sursa Bloomberg.com, proteste pentru Trump

Fostul președinte american Donald Trump a avertizat cu privire la o potențială „moarte și distrugere”, dacă se va confrunta cu acuzații penale, la câteva ore după ce procurorii din New York care investighează plata de bani pentru tăcerea sa către starul porno Stormy Daniels au declarat că nu se vor lăsa intimidați.

Postarea de vineri dimineața devreme pe site-ul de socializare Truth Social media al lui Trump a fost ultima dintr-o serie de atacuri verbale la adresa procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg, începând de sâmbăta trecută, când Trump a prezis în mod eronat că va fi arestat trei zile mai târziu.

Declarațiile lui Trump

Trump susține în mod fals că înfrângerea sa în 2020 a fost rezultatul unei fraude, o afirmație care i-a inspirat pe adepții săi să lanseze un asalt mortal pe 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului SUA, într-o încercare eșuată de a împiedica Congresul să certifice alegerea președintelui democrat Joe Biden, care l-a învins pe republicanul Trump cu peste 7 milioane de voturi.

„Ce fel de persoană poate acuza o altă persoană, în acest caz un fost președinte al Statelor Unite, care a obținut mai multe voturi decât orice președinte în exercițiu din istorie, și principalul candidat (de departe!) la nominalizarea Partidului Republican, de o crimă, când este cunoscut de toată lumea că NU a fost comisă nicio crimă și, de asemenea, se știe că potențialul de moarte și distrugere într-o astfel de acuzație falsă ar putea fi catastrofal pentru țara noastră?”, a scris Trump, care candidează la nominalizarea republicană pentru alegerile prezidențiale din 2024.

Biroul lui Bragg, într-o scrisoare adresată joi președinților republicani ai comisiilor din Congres, a contestat calitatea acestora de a investiga biroul său și a declarat că Trump a „creat o așteptare falsă că va fi arestat” în postarea sa de sâmbătă.

Scrisoarea a calificat solicitarea președinților de comunicații, documente și mărturii ca fiind o „incursiune ilegală în suveranitatea New York-ului”.

Stormy Daniels, o actriță și regizoare de filme pentru adulți al cărei nume real este Stephanie Clifford, a declarat că a primit banii în schimbul tăcerii despre o întâlnire sexuală pe care a avut-o cu Trump în 2006.

Trump a negat că ar fi avut vreodată o aventură cu Daniels și a numit plata o „simplă tranzacție privată”. El a spus că nu a comis nicio infracțiune și a calificat ancheta drept motivată politic.

Juriul se reunește săptămâna următoare

Marele juriu din Manhattan care îl anchetează pe Trump se va reuni din nou abia săptămâna viitoare.

În alte cazuri, procurorii din Georgia analizează încercările lui Trump de a anula înfrângerea sa electorală în această țară, iar un consilier special federal investighează atât încercările sale de a anula înfrângerea, cât și îndepărtarea documentelor clasificate de la Casa Albă după ce Trump a părăsit funcția.

Sâmbătă, Trump va organiza un miting de campanie în Waco, Texas, la 30 de ani după ce un raid al agenților federali asupra sectei religioase Branch Davidians de acolo s-a soldat cu 86 de morți, inclusiv patru ofițeri de poliție.

Evenimentul a devenit pentru unii un simbol al depășirii atribuțiilor guvernului și reprezintă un moment de referință pentru unele grupări de extremă dreapta.

Într-un e-mail, un purtător de cuvânt al campaniei lui Trump a declarat că Waco a fost ales pentru că este situat între mai multe centre mari de populație și dispune de infrastructura necesară pentru a găzdui un eveniment de amploare, comunică reuters.com.