Infofinanciar > Lumea la zi > Trecerile de migranți spre Marea Britanie au atins un nou record. O nouă problemă politică
Lumea la zi

Trecerile de migranți spre Marea Britanie au atins un nou record. O nouă problemă politică

Trecerile de migranți spre Marea Britanie au atins un nou record
Sursa foto: voiceofeurope.com

Mai mult de 4.600 de migranți au ajuns în Marea Britanie cu bărci  în primele trei luni ale anului 2024. Un total record pentru acest interval. Prim-ministrului Rishi Sunak are o nouă problemă politică.

Datele provizorii de la Ministerul de Interne au arătat  că 4.644 de persoane au fost detectate că au ajuns peste Canalul Mânecii cu bărci. Acestea se compară cu 3.770 pentru aceeași perioadă anul trecut și 4.162 pentru 2022. Cel mai mare record anterior. Sunak speră că schema sa principală de deportare a celor care ajung în Marea Britanie fără permisiune în Rwanda va descuraja oamenii să facă traversările periculoase ale Canalului.

,,Numărul inacceptabil de persoane care continuă să traverseze Canalul demonstrează exact de ce trebuie să dăm zboruri spre Rwanda cât mai curând posibil,” a declarat săptămâna trecută un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

,,Continuăm să lucrăm îndeaproape cu poliția franceză care se confruntă cu o creștere a violenței și tulburărilor pe plajele lor. Vor să prevină aceste călătorii periculoase, ilegale și inutile”, a adăugat el, conform reuters.com.