Infofinanciar > Info > Ce trebuie să știe turiștii români care vor să-și petreacă vacanța în străinătate? Au fost impuse taxe în mai multe orașe
Info

Ce trebuie să știe turiștii români care vor să-și petreacă vacanța în străinătate? Au fost impuse taxe în mai multe orașe

Turiști Sursa foto A good magazine
Sursa foto: Arhiva companiei

Turiștii români trebuie să ia în considerare anumite aspecte dacă vor să călătorească în orașele europene. Odată cu creșterea semnificativă a numărului de turiști în străinătate, multe orașe europene au introdus sau au majorat taxele de turism. Motivul principal a fost acela de a controla fluxul de vizitatori, dar și pentru a proteja patrimoniul cultural și natural.

Astfel de măsuri devin din ce în ce mai comune în majoritatea destinațiilor de vacanță.

Taxa de intrare introdusă în Veneția

Veneția este orașul italienesc cunoscut pentru frumusețea sa autentică, dar și pentru canalele pitorești. Astfel, a fost introdusă o taxă de intrare în oraș, de cinci euro. Taxa se aplică turiștilor care vizitează orașul pentru o singură zi, în intervalul orar 8:30-16:00.

De asemenea, cei care vor să rămână peste noapte în Veneția vor achita o taxă de ședere cuprinsă între unu și cinci euro pe noapte. Acest lucru se aplică pentru primele cinci nopți consecutive, ținându-se cont de categoria cazării.

Barcelona, Manchester și Lisabona au adoptat și ele taxe de turism

În Barcelona, una dintre cele mai apreciate și vizitate destinații din Spania, turiștii trebuie să plătească 3,25 euro pe noapte dacă vor să se cazeze în oraș. Taxa a crescut de la 2,75 euro.

Majorarea taxei de turism ajută la administra impactul turismului asupra infrastructurii urbane.

De asemenea, orașul Manchester din Marea Britanie, a introdus taxa pe cameră, suma fiind de o liră pe noapte.

Acest sistem a produs peste două milioane de lire sterline într-un singur an. Banii au fost folosiți la îmbunătățirea facilităților turistice cu scopul de a atrage cât mai mulți turiști.

În Capitala Portugaliei, Lisabona, s-a introdus aceeași taxă de oraș, de doi euro de persoană pentru fiecare noapte de cazare. Taxa se aplică pentru maximum șapte nopți petrecute în oraș.

Grecii au introdus taxă specială pentru climă, iar Croația vrea să protejeze patrimoniul cultural

Guvernul grec a introdus în Atena o taxă specială de rezistență la criza climatică. Suma variază de la 0,50 euro, până la 10 euro pe cameră, pe noapte. Criteriile sunt stabilite în funcție de categoria hotelului, dar și de sezon. Această taxă are scopul de a sprijini eforturile de adaptare la schimbările climatice, dar și de a proteja mediul înconjurător.

Orășelul croat, Dubrovnik, cunoscut pentru zidurile sale bine conservate, a inclus o taxă de 2,65 euro de persoană, pe noapte, în perioada aprilie-septembrie, pentru toți turiștii.

În restul anului, taxa de oraș este de 1,86 euro. Această măsură își propune să gestioneze fluxul turistic și să atenueze impactul asupra orașului vechi, inclus în patrimoniul UNESCO, potrivit Playtech.ro