Infofinanciar > Lumea la zi > Transporturile cu cereale ucrainene, scutite în continuare de taxe! Statele UE au fost de acord
Lumea la zi

Transporturile cu cereale ucrainene, scutite în continuare de taxe! Statele UE au fost de acord

cereale ucrainene (sursă foto: evz)
sursă foto: arhiva companiei

Transporturile cu cerale ucrainene vor continua să fie scutite de taxele vamale din luna iunie a anului în curs. Această prelungire a fost însoțită de „mecanisme de salvgardare” consolidate. S-a luat această măsură cu scopul de a limita impactul asupra alor piețe europene. Căci în ultimele luni, numeroși agricultori, din diverse state europene, au ieșit la protest.

Aceștia erau nemulțumiți tocmai că transporturile cu cereale ucrainene erau privilegiate, iar producția acestor state se vindea la un preț mult mai mare. Textul de aprobare al acestei prelungiri a fost redactat și propus de către reprezentanții din cadrul Comisiei Europene (CE). Iar mai apoi, miercuri, 21 februarie, această măsură a fost aprobată de către ambasadorii Celor 27.

Acum, acestă prelungire vine și cu „măsuri de corecţie” rapide. Asta în cazul unor „perturbări importante” ale pieţei. Astfel, în cazul a trei produse, carne de pasăre, ouă şi zahăr, textul prevede o „frână de urgenţă”. Această măsură a fost adăugată pentru a opri importurile la nivelul volumului mediu din perioada 2022-2023. Adică volumul peste care se prevede impunerea de taxe vamale, scrie economedia.ro.