Infofinanciar > Lumea la zi > Transnistria acuză un atac cu drone kamikaze. Republica Moldova este sceptică
Lumea la zi

Transnistria acuză un atac cu drone kamikaze. Republica Moldova este sceptică

Pentagon atac cu drone Sursă foto Stirile ProTV
Sursa foto: Arhiva companiei

O dronă kamikaze a lovit o instalație militară aparținând Ministerului Apărării al autorităților separatiste pro-ruse din Transnistria.

Un mesaj postat de ministerul Apărării din Transnistria a precizat că ținta se afla la șase kilometri de granița cu Ucraina.

„Ținta a fost o stație radar, care a suferit pagube minore, dar nu au existat victime. O echipă de investigație lucrează la fața locului.”, a precizat ministerul.

O înregistrare video difuzată la televizor în regiunea separatistă părea să arate un atac cu o dronă. Dar fără dovezi de deteriorare a clădirilor.

Incidentul a fost al doilea de acest fel în mai puțin de o lună. În martie, autoritățile transnistrene au declarat că un atac cu dronă a distrus un elicopter în regiune.

Biroul pentru Reintegrare al Republicii Moldova, care se ocupă de relațiile cu Transnistria, a declarat că studiază imaginile de la ultimul incident. Dar că nu are acces la o zonă controlată de autoritățile separatiste.

Biroul a avertizat că incidentul ar putea fi o încercare deliberată de a semăna panică. Dar și de a atrage atenția asupra enclavei. Chișinăul a precizat că imaginile video ale incidentului de luna trecută cu elicopterul nu confirmă că a avut loc un atac, potrivit Reuters.