Infofinanciar > Info > Tradițiile pe care le celebrează americanii în timpul Crăciunului. Cu ce diferă față de cele din România
Info

Tradițiile pe care le celebrează americanii în timpul Crăciunului. Cu ce diferă față de cele din România

Tradițiile pe care le celebrează americanii în timpul Crăciunului. Cu ce diferă față de cele din România
sursă foto Culture Trip

Modul în care este sărbătorit Crăciunul depinde de locul în care te duci, îndeosebi în funcție de țară.  Și, chiar și în cadrul țărilor, în funcție de regiune, veți găsi o mulțime de tradiții, obiceiuri și modalități inedite de a aduce bucuria Crăciunului. Statele Unite nu sunt mai prejos, având propriile căi de a celebra una dintre cele mai populare sărbători la nivel mondial.  Așadar, ce fac americanii de Crăciun?

Ei bine, iată câteva dintre modurile preferate, de modă veche, de a sărbători Crăciunul în America:

Cadouri în Ajunul Crăciunului

sursă foto dreamstime

sursă foto dreamstime

Deschiderea unui singur cadou în Ajunul Crăciunului reprezintă tradiția preferată a fiecărui copil din SUA.  Emoția și anticiparea au ajuns la crescendo și majoritatea părinților pur și simplu nu le mai pot suporta.  Cu siguranță, ruperea hârtiei de împachetare de pe un singur cadou va ajuta la eliberarea unei părți din suspans. Și, în unele gospodării, noaptea dinaintea Crăciunului în America înseamnă că copiii au ocazia să deschidă câte două cadouri… pentru că pijamalele nu se pun la socoteală!

Dulciuri pentru Moș Crăciun

Lapte și fursecuri pentru Moș Crăciun, sursă foto dreamstime

Lapte și fursecuri pentru Moș Crăciun, sursă foto dreamstime

Pentru acei copii care încă mai cred în Moș Crăciun, oferirea câtorva fursecuri și a unui pahar de lapte mare și rece pentru eroul serii este una dintre cele mai importante zece tradiții americane. Pe de o parte, este un gest grijuliu. Pe de altă parte, este aproape ca o mită. Dacă Moșului îi plac în mod deosebit prăjiturile tale, atunci poate că vei găsi o jucărie în plus în ciorap. Mai mult, momentul în care cei mici găsesc ,,dovezile”, frimituri și paharul de lapte gol, este neprețuit.

Ciorapi agățați

sursă foto theculturetrip.com

sursă foto theculturetrip.com

Crăciunul în America scoate la iveală creativitatea părinților din întreaga țară.  Mai mult ca orice, ciorapii agățați sunt una dintre dovezi.  În timp ce unii copii atârnă ciorapii clasici, cei cu roșu și alb, alți copii ajung să atârne suveniruri foarte decorate, făcute cu dragoste.  Mai mult, micuții super-fericiți folosesc și umerașe de colecție pentru ciorapi în forma personajelor lor preferate din desene animate sau din basme.

Alegerea unui pom de Crăciun

sursă foto dreamstime

sursă foto dreamstime

Pentru multe gospodării din întreaga țară, alegerea unui brad marchează începutul Crăciunului în America.  După ce bradul este târât prin casă, aruncând ace peste tot pe podea și pe mobilă, este timpul să se decoreze casa înainte de a agăța ornamentele pentru brad.  Dar, alegerea bradului de Crăciun se poate dovedi stresantă. Este de mărimea și forma potrivită? Și, are găuri sau pete goale? Există o artă în procesul de selecție.

Încununarea pomului de Crăciun

sursă foto dreamstime

sursă foto dreamstime

Apoi, după ce luminile de Crăciun, decorațiunile de perete și ornamentele de brad au fost agățate, este timpul să încoronați bradul.  De obicei, americanii plasează în vârful bradului lor o stea din Betleem sau un înger.  Aceste obiecte ocupă de obicei un loc special în inimile proprietarilor lor, deoarece sunt adesea păstrate timp de zeci de ani.  Și, împodobirea bradului pune un semn de punctuație pe procesul de decorare.  Înseamnă că acum casa este pregătită să îl primească pe Sfântul Nicolae și sacul său cu bunătăți.

Colinde și colindat

sursă foto dreamstime

sursă foto dreamstime

Poate că sunt un Grinch sau un domn Scrooge, dar trebuie să recunosc că nu sunt un mare fan al colindelor, indiferent dacă eu sunt cel care ascultă sau cântă.  Nu știu.  Pur și simplu mă simt inconfortabil.  Dacă vin colindători la ușa mea, mă simt ciudat doar stând acolo și zâmbind.  În Statele Unite colindătorilor le este oferit lichior de ouă și prăjituri, alături de, evident, niște bani.  Rămâne una dintre cele mai apreciate tradiții de Crăciun din SUA.

Condusul pentru a vedea luminile de Crăciun

sursă foto Culture Trip

Una dintre tradițiile americanilor este de a se plimba prin cartier, în perioada Crăciunului, pentru a vedea cum vecinii și-au împodobit casele. După cum bine știm din filme, în anumite cartiere de periferie sau cel mai des întâlnit, în suburbii, se organizează și concursuri pentru cel mai frumos decorate case. Se primesc premii precum „Cele mai bune decorațiuni” sau „Cele mai multe lumini”, iar mândrii americani te lasă să le apreciezi opera de artă atâta timp cât, evident, nu le pășești în curtea casei!

Case de turtă dulce

sursă foto dreamstime

sursă foto dreamstime

Este una dintre cele mai iubite tradiții de Crăciun din America. Tot ce aveți nevoie sunt biscuiți graham pentru pereți și acoperiș, glazură pentru mortar și bomboane pentru a vă decora casa în miniatură.

Moș Crăciun secret

sursa foto dreamstime

sursa foto dreamstime

Majoritatea oamenilor înțeleg tradiția Moșului Secret de Crăciun.  Dar, pentru cei care nu o cunosc, un grup de sărbătoriți se adună și se pun de acord ca fiecare individ să cumpere un cadou pentru o persoană aleasă la întâmplare.  În acest fel, nimeni nu trebuie să cumpere un cadou pentru fiecare persoană din grup.  Așadar, se extrag nume și se cumpără un cadou pentru acea persoană.  Și, când destinatarul cadoului îl deschide, trebuie să ghicească cine i-a servit drept Moș Crăciun secret.  Este perfect pentru un birou plin de colegi de muncă.

Ornamente artizanale

Pictatul ornamentelor de Crăciun sau al globurilor poate fi o activitate ușoară și distractivă, sursă foto dreamstime

Pictatul ornamentelor de Crăciun sau al globurilor poate fi o activitate ușoară și distractivă, sursă foto dreamstime

Ornamentele de Crăciun realizate de copiii dvs. reprezintă o amintire de care vă puteți bucura mulți ani de acum încolo.  Îmi amintesc că făceam ornamente din hârtie, din alimente acoperite cu un material de etanșare și chiar din gunoaie.  Nu este vorba despre cum arată sau despre calitatea meșteșugului.  Este cu adevărat gândul care contează atunci când copilul tău aduce acasă un ornament făcut la comandă ca un cadou.  Mai recent, confecționarea ornamentelor de casă a evoluat într-o pasiune creativă pentru mulți. Așadar, ieșiți și exprimați-vă dragostea pentru Crăciun prin meșteșuguri.

Credit: Guide Book