Infofinanciar > Info > Toți șoferii trebuie să fie atenți! Ce greșeală îi poate lăsa fără permis
Info

Toți șoferii trebuie să fie atenți! Ce greșeală îi poate lăsa fără permis

amenda cod rutier fanatik.ro
sursa foto fanatik.ro

Mulți șoferi, din neatenție, grabă sau chiar necunoștință de cauză, pot realiza anumite acțiuni ce încalcă regulile de circulație prezente în cadrul Codului Rutier. Legislația prevede faptul că, în aceste cazuri, șoferii pot avea repercusiuni destul de mari, precum anularea permisului de conducere sau chiar și primirea unor amenzi usturătoare, care pot realiza o gaură în bugetul personal.

Conducătorii auto trebuie să aibă mare grijă la respectarea regulilor impuse pentru anumite zone, iar atenția la drum să fie permanent în alertă, pentru a evita eventuale incidente. Prevederile Codului Rutier sunt în continuă schimbare, punând astfel șoferii în situația de a încălca anumite reguli de care nu erau conștienți. Astfel, șoferii trebuie să aibă mare grijă la noile modificări ale regulilor de circulație și să urmărească constant acest lucru, pentru a fi la curent cu noile implementări și cu scopul de a evita posibile amenzi.

Noi sancțiuni pentru șoferi

Șoferii trebuie să fie constant la curent cu noile modificări ale legislației ce are în vedere regulile de circulație. În acest an, Codul Rutier a suferit anumite modificări, fiind introduse noi sancțiuni usturătoare pentru șoferi. Este vorba de conducătorii auto care merg cu o viteză extrem de mare și nu respectă limita legală. Conform legislației modificate, șoferii se pot trezi cu amenzi mult mai mari față de cele de până acum.

Autoritățile atrag atenția șoferilor cu privire la noile modificări realizate la nivelul legislației, cu privire la depășirea limitei legale de viteză deoarece Codul Rutier prevede sancțiuni extrem de mari. Pe drumurile locale și județene din România, limita de viteză care nu trebuie depășită de șoferi este de 50 km/h, respectiv 90 km/h. Odată ce șoferii au depășit această limitare, acțiunea reprezintă o abatere gravă de la regimul rutier. Depășirea limitei de viteză de 50 km/h se pedepsește prin oferirea unei amenzi usturătoare, reținerea unor punct de penalizare, dar și reținerea permisului timp de patru luni, conform noilor modificări.

Amenzile pe care șoferii le primesc diferă în funcție de pragul de depășire a limitei legale impuse. Astfel, șoferii care depășesc limita cu 10- 20 km/h, vor primi două puncte de penalizare și o amendă cuprinsă între 290 și 435 de lei. Dacă limita de viteză este depășită cu 21- 30 km/h, conducătorul auto primește trei puncte de penalizare și o amendă cuprinsă între 580 și 725 de lei. În cazul în care șoferii vitezomani depășesc cu mult limita legală, adică cu 41- 50 km/h, aceștia vor avea de plătit o amendă între 1.305 și 2.900 de lei și în plus, vor primi 6 puncte de penalizare. Dacă viteza este mai mare de 50 km/h peste limita legală, permisul de conducere este reținut timp de trei luni, iar amenda se ridică la suma de 2.900 de lei.

Modificări ale circulației pe drumurile publice 

OUG 195/2002 are în vedere reglementarea circulației pe drumurile publice, fiind introduse noi modificări ale acestei legi. În acest context, șoferii care circulă cu o viteză egală sau mai mare de 70 de km/h peste limita legală impusă în zona respectivă, vor avea parte de o amendă extrem de mare, în valoare de 2.900 de lei, iar în plus, conform modificărilor, permisul va fi suspendat pentru 120 de zile, conform Romania TV .

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.