Info

Top 5 cele mai populare diete de slăbit

Diete de slabit Sursa foto Naturalia Shop
Sursa foto: Naturalia Shop

Există extrem de multe diete de slăbit, însă nu toate sunt benefice organismului și nici nu prezintă rezultate. Acestea trebuie alese cu grijă în funcție de activitatea oricărui corp.

Dietele de slăbit reprezintă, cu siguranță, unul dintre cele mai discutate subiecte atunci când vine vorba de sănătate. Acestea pot varia de la diete de slăbit pe zile, pe luni, la cele doar din frunze sau anumite alimente. Fiecare dietă în parte se concentrează pe câte un lucru: unele pe reducerea poftei de mâncare, altele pe restricționarea caloriilor, carbohidraților și grăsimilor.

De-a lungul timpului au apărut mai multe diete de slăbit, însă nu toate s-au bucurat și de recunoaștere și susținere din partea medicilor.

Cele mai populare rețete de slăbit

Dieta Rina

Dieta Rina sau dieta de 90 de zile este extrem de cunoscută. De asemenea, ea ajută la pierderea unor cantități mari în greutate. Ceea ce este de notat în cazul acesteia este felul în care acționează. Are în vedere reducerea surplusului de grăsime, însă funcționează și pentru îmbunătățirea ratei metabolismului. Această dietă este bazată pe o combinație exactă a unei serii de alimente. Aceasta este sănătoasă, eficientă și foarte flexibilă. Mesele care includ doar alimente dintr-o singură categorie, ajută la o digestie mult mai ușoară. De asemenea, este esențial ca în cadrul oricărei alte diete, să se consume zilnic minim 2 litri de apă și să se facă mișcare de cel puțin două ori pe săptămână.

Dieta Daneză

Dieta Daneză este extrem de cunoscută datorită eficienței sale. Despre aceasta se spune faptul că schimbă complet întregul metabolism. Este un regim alimentar cu restricții și reguli, iar acest lucru ajută la îmbunătățirea metabolismului, pierderea în greutate și reducerea celulitei. Pe timpul dietei Daneze, nu trebuie să fie consumate mai mult de 600 de calorii pe zi. Acest lucru înseamnă o cantitate extrem de mică de hrană care îi oferă corpului energia necesară pentru a funcționa normal. Meniul din dieta Daneză trebui să includă proteine, minerale, vitamine și  nutrienți necesari.

Dieta Dukan

Dieta Dukan este un regim alimentar care provine din Fața. Acesta se bazează în principal pe proteine și oferă rezultate extrem de bune. Această dietă are în vedere pierderea în greutate, dar și menținerea  acesteia constante. Dieta se desfășoară în patru faze, de-a lungul cărora se va trece de la un regim strict la o dietă care trebuie adoptată ca stil de viața. Avantajele principale ale dietei Dukan sunt acelea că se poate slăbi rapid cu ajutorul ei, că alimentele nu trebuie cântărite și caloriile nu trebuie numărate, planificarea meselor nu este dificilă. Se elimină, de asemenea, din alimentație produsele grase și zaharate, rafinate și procesate.

Dieta Disociată

Dieta Disociată este cunoscută și sub numele de 333. Aceasta este una dintre cele mai apreciate diete întrucât oferă rezultate bune într-un timp scurt. Aceasta trebuie ținută pentru o perioadă de 9 zile, perioadă în care se numără alimentele diferit. Trei zile se va consuma carne, după care următoarele trei doar fructe și legume. În ultimele trei, produsele lactate vor fi cele mai domină regimul alimentar. Este extrem de greu de ținut acest regim, dar rezultatele prezintă garanții. Se pot pierde până la 10 kilograme în doar 9 zile.

Dieta Cambridge

Dieta Cambridge este una dintre cele mai populare diete de slăbit, dar și cele mai grele de ținut. Aceasta presupune o pierdere extremă în greutate, având în vedre fapul că se bazează pe consumul în mod regulat de shake-uri făcute în casă din fructe și legume proaspete, batoane speciale de slăbit și supe.  Aceasta ajută la pierderea în greutate, dar nu și la pierderea din țesutul muscular.