Infofinanciar > Lumea la zi > Tinerii democrați îl avertizează pe Biden. Președintele trebuie să își schimbe abordarea pentru a recâștiga alegerile
Lumea la zi

Tinerii democrați îl avertizează pe Biden. Președintele trebuie să își schimbe abordarea pentru a recâștiga alegerile

Încrederea americanilor în instituții, în frunte cu Președinia, a scăzut drastic sub mandatul lui Joe Biden
Sursa foto: dreamstime.com

Tinerii alegători democrați trag un semnal de alarmă și îl avertizează pe președintele Biden că oferta sa de realegere ar putea fi pusă în pericol dacă nu schimbă cursul în ceea ce privește problemele care contează cel mai mult pentru ei. Inclusiv războiul din Gaza.

În timp ce aceștia s-au săturat de Biden în legătură cu o serie de probleme, de la costul vieții la problemele climatice, valul de proteste din campusurile universitare din întreaga țară a fost cel mai recent punct de dispută cu președintele.

Pierderea alegerilor

„El va pierde alegerile dacă decide să arunce zarurile și presupune că Gaza nu este în topul preocupărilor în acest moment”, a declarat Elise Joshi, directorul executiv al Gen-Z for Change.

Joshi a adăugat că în ultimele șase luni s-a înregistrat „un ritm din ce în ce mai mare de îngrijorare” cu privire la președinte. Criza din Gaza a fost un punct de cotitură pentru mulți alegători tineri. Iar unele sondaje au arătat că sprijinul pentru Biden se dizolvă.

Luna trecută, un sondaj Harvard Youth Poll a arătat că sprijinul lui Biden din partea alegătorilor cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani a scăzut de la aproximativ 60 la sută în 2020 la 45 la sută. Un sondaj CNN de la sfârșitul săptămânii trecute a arătat, de asemenea, că Biden era la 11 puncte procentuale în spatele lui Trump într-o confruntare față în față în rândul alegătorilor tineri.

O problemă importantă pentru alegătorii tineri

Unii spun că Biden nu abordează unele dintre problemele care contează cel mai mult pentru tinerii alegători.

„Nu cred că președintele se întâlnește în prezent suficient de mult cu tinerii alegători”, a declarat Kidus Girma. El este director de campanie la Sunrise Movement, o organizație de acțiune politică care militează pentru acțiuni privind schimbările climatice. „Suntem atenți”.

Girma a spus că este „în interesul președintelui să candideze pe baza unui mandat progresist” pentru a vorbi cu acești alegători. În ceea ce privește chestiunea Gaza, a spus el, se va ajunge la abordarea lui Biden în lunile următoare.

„Este esențial ca președintele Biden să recunoască vocile tinerilor care cer pacea în Gaza”, a spus Girma. „Americanii cer încetarea ajutorului militar necondiționat și o încetare permanentă a focului. Cel mai rapid mod de a pune capăt tulburărilor din campusurile universitare este să asculte majoritatea americanilor și a tinerilor studenți care luptă pentru ceea ce este corect.”

Critici pentru protestele din campusuri

Biden a criticat recentele proteste din campusurile universitare. El a condamnat vandalismul și încălcarea proprietății. A mai adăugat și că protestatarii de la Universitatea Columbia și din alte campusuri au avut dreptul de a demonstra pașnic.

„În astfel de momente, există întotdeauna cei care se grăbesc să obțină puncte politice”, a declarat președintele într-un discurs la Casa Albă. „Dar acesta nu este un moment pentru politică. Este un moment pentru claritate. Așa că permiteți-mi să fiu clar … Protestul violent nu este protejat. Protestul pașnic este”.

„Distrugerea proprietății nu este un protest pașnic. Este împotriva legii”, a adăugat Biden. „Vandalismul, încălcarea proprietății, spargerea ferestrelor, închiderea campusurilor, forțarea anulării cursurilor și a absolvirii, nimic din toate acestea nu este un protest pașnic. Amenințarea oamenilor, intimidarea oamenilor”.

„Disensiunile sunt esențiale pentru democrație. Dar disensiunile nu trebuie să ducă niciodată la dezordine”, a adăugat el.

Comentariile lui Biden, „rușionase”

Joshi a criticat comentariile lui Biden, numindu-le „rușinoase”.

„Să ne prezinte ca fiind violenți, când poliția este cea care aruncă gaze lacrimogene, împușcă și bate studenții. Mai ales că se știe că a fost ales în mare parte datorită Black Lives Matter. Este absolut rușinos”, a spus Joshi.

Un consilier care a lucrat la campania lui Biden pentru 2020 a declarat că remarcile președintelui reflectă opinia covârșitoare a publicului cu privire la proteste. Asistenții de campanie ai lui Biden spun că au o operațiune „robustă” pentru a atrage tinerii alegători. Asistenții de campanie spun că au lansat un efort de sensibilizare a tinerilor mai devreme decât în ciclurile anterioare.

Atragerea tinerilor alegători

De la lansarea campaniei, ei au difuzat, de asemenea, reclame digitale care vizează alegătorii tineri. Inclusiv o campanie publicitară actuală de 30 de milioane de dolari.

De asemenea, campania s-a sprijinit pe înlocuitori, inclusiv pe influenceri din social media, pentru a continua să sublinieze victoriile politice ale administrației. Și, separat, în martie a lansat „Studenți pentru Biden-Harris”. Un program național de organizare care va ajuta să ajungă la studenții din campusuri.

Santiago Mayer, directorul executiv al „Voters of Tomorrow”, a declarat că administrația Biden s-a implicat în mod activ în acest grup demografic.

„Aceasta este prima administrație care nu numai că i-a invitat pe tineri la Casa Albă. Dar ne-a ascultat în mod activ”, a declarat Mayer, care s-a întâlnit de mai multe ori cu oficiali ai administrației pentru a discuta probleme precum prevenirea violenței cu arme de foc și probleme climatice. „Îi privesc pe tineri ca parteneri de guvernare”.

Protestele din campusuri

Vorbind despre protestele de la colegii, el a spus că acestea nu sunt îndreptate atât de mult împotriva administrației. Ci împotriva conducerii universităților lor.

Matt Duss, vicepreședinte executiv al Centrului pentru politică internațională, care a fost, de asemenea, consilier pe probleme de politică externă al senatorului Bernie Sanders, a declarat că administrația Biden a fost „cea mai progresistă administrație din timpul vieții mele”. El a susținut probleme care sunt importante pentru tinerii alegători. Inclusiv reducerea datoriilor studenților.

Cu toate acestea, el a spus despre modul în care administrația a gestionat criza din Gaza: „Nu vreau să spun că o anulează, dar are o rezonanță serioasă care tinde să eclipseze în mintea unor tineri, și a unor oameni mai în vârstă, toate lucrurile bune pe care le-a făcut”.

Având de ales între Biden și fostul președinte Trump, Duss a prezis că mulți dintre tinerii alegători care protestează față de inacțiunea administrației în Gaza vor reveni la Biden în timpul alegerilor. Dar el a avertizat că modul în care Biden a gestionat situația din Gaza „va fi o piedică” pentru candidatura la realegere.

„Este imposibil de spus cât de mult va fi o piedică. Dar vor fi alegeri strânse. Și chiar și ceva care îl va afecta la limită ar putea face diferența”, a spus Duss, transmite thehill.com