Infofinanciar > Info > Tichetele de vacanță vor fi alimentate curând! Cine le primește în 2024
Info

Tichetele de vacanță vor fi alimentate curând! Cine le primește în 2024

Vouchere de vacanță, turism România
sursă foto: arhiva companiei

Anul acesta, numeroși români se vor bucura de tichete de vacanță din partea statului. Oficialii oferă și în 2024 acest sprijin financiar pentru susținerea domeniului turistic din țara noastră.

Conform celor prevăzute de lege, aceste tichete de vacanță se acordă doar o dată pe an și pot fi folosite doar pe teritoriul țării. Banii se pot cheltui pe cazare, masă la restaurant, transport turistic și altele. Voucherele de vacanță au o valoare fixă de 1.600 lei pe an. Și, până acum, banii din acest ajutor au ajuns în conturile angajaților în lunile iulie și august.

„Reducem masiv funcțiile de conducere din aparatul bugetar. Tăiem posturi vacante, comasăm și descentralizăm instituții ca să reducem birocrația și limităm cheltuielile statului inclusiv prin plafonarea sporurilor. Cu salariul la stat de 8.000 de lei nu poți cere vouchere de vacanță, plus indemnizație de hrană. Cei cu salarii mici vor primi în continuare vouchere, chiar le creștem valoarea, dar e total incorect să le dăm și superbugetarilor”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de wowbiz.ro.