Infofinanciar > Info > Tichete cadou de 300 de lei. Ce categorie de angajați ar putea primi banii
Info

Tichete cadou de 300 de lei. Ce categorie de angajați ar putea primi banii

bani pensii (sursă foto: dreamstime)
Sursa foto: arhiva companiei

Angajații bărbați ar putea beneficia de noi tichete, înainte de sărbători. Totuși, nu se poate discuta despre niciun fel de discriminare. Mai exact, tichetele s-ar putea oferi cu ocazia Zilei Bărbatului, sărbătorită pe data de 19 noiembrie, în fiecare an.

Totodată, și femeile primesc tichete cadou de ziua acestora, sărbătorită pe data de 8 martie. Pornind de la același principiu, la începutul acestui an, Gabriela Firea, fost ministru al Familie, a inițiat un nou proiect de lege. Conform acestuia și bărbații ar putea primi vouchere cadou cu ocazia zilei lor. Valoarea acestora ar urma să fie de 300 de lei.

Tichete cadou pentru bărbați

În martie, 2023, fostul ministru al Familiei, Gabriela Firea, făcea un anunț conform căruia, alături de echipa sa de la minister, lucra la o propunere de modificare a Codului Fiscal. Conform acesteia, modificarea era ”favorabilă şi domnilor”.

”Vin cu o veste bună pentru bărbaţii şi băieţii noştri. Am iniţiat un proiect prin care propunem introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia Zilei Bărbatului – 19 noiembrie. Egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor, ci şi despre cele ale bărbaţilor, discriminaţi mai puţin ce-i drept.

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse continuă, astfel, demersurile de promovare a principiului egalităţii de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi. De cele mai multe ori, femeile sunt discriminate, dar trebuie să recunoaştem şi situaţiile în care domnii sunt dezavantajaţi”, este mesajul transmis de Gabriela Firea, la momentu respectiv, prin intermediul Facebook.

Zile oficiale

Conform Legii 22/2016, la noi în țară, ziua de 8 Martie este stabilită ca Ziua Femeii. Pe lângă aceasta 19 noiembrie este stabilită ca Ziua Bărbatului.

”Ne dorim, printr-un proiect de modificare a Codului Fiscal, ca angajatorii să poată acorda şi domnilor un astfel de tichet în valoare de 300 de lei, scutit de impozite. Singura condiţie este ca acest beneficiu să fie prevăzute în contractul de muncă, fie el colectiv sau individual, sau în regulamentul intern al instituţiei.

Prin acest proiect, iniţiat de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi pe care îl lansăm în dezbatere publică, continuăm demersurile Guvernului României de promovare a principiului egalităţii de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi la nivel naţional. Politicile publice în acest domeniu trebuie să aducă îmbunătăţiri semnificative asupra vieţii sociale şi, în principal, să corecteze acele atitudini şi comportamente care ar putea determina excluderea sau marginalizarea persoanelor”, mai transmitea Gabriela Firea atunci.

Adoptarea proiectului

Cu toate acestea, proiectul nu a fost, încă, adoptat. De ziua acestora, pe 19 noiembrie, bărbații nu au primit niciun fel de atenție din partea angajatorilor. Totuși, în 2024, acest lucru s-ar putea modifica. Autoritățile ar putea să revină asupra acestui proiect și să îl implementeze. În acest fel, și bărbații vor primi beneficii de ziua lor, informează dailybusiness.ro