Infofinanciar > Lumea la zi > The Guardian: Uber a încălcat legile, a păcălit poliția și a făcut presiune pe lângă oficiali
Lumea la zi

The Guardian: Uber a încălcat legile, a păcălit poliția și a făcut presiune pe lângă oficiali

Uber Sursa foto Vocea Valcii
Sursa foto: Vocea Valcii

Conform datelor obținute de cei de la The Guardian, Uber a încălcat mai multe legi, a păcălit poliția, a exploatat violența împotriva șoferilor și a făcut lobby pe lângă oficialii guvernelor, susține News.ro.

Nici mai mult, nici mai puțin de 124.000 de documente au ajuns în atenția The Guardian. Acestea arată practicile companiei din Silicon Valley. Documentele reflectă o perioadă de aproximativ 5 ani, din 2013 până în 2017. Documentele conțineau peste 83.000 de e-mailuri, mesaje și sms și pe WhatsApp.

Pentru acest caz, cei de la The Guardian au transmis că au realizat o investigație globală asupra acestor fișiere. Datele au fost împărțite cu mai multe publicații din întreaga lume precum Le Monde, Washington post, BBC. Acestea au declarat faptul că vor face publice o serie de rapoarte de investigații.

Actualii conducători nu susțin trecutul companiei

„Nu am şi nu vom găsi scuze pentru comportamentul din trecut, care nu este în mod clar în conformitate cu valorile noastre prezente. În schimb, cerem publicului să ne judece după ceea ce am făcut în ultimii cinci ani şi ce vom face în anii următori.”, a transmis comunicatul Uber cu privire la acest subiect.

Potrivit G4Media.ro , co-fondatorul, Travis Kalanick a încercat extinderea serviciul în întreaga lume. El a și reușit acest lucru, însă nu pe calea etică întotdeauna, întrucât a încălcat câteva legi și reglementări. Acesta nu a luat în serios temerile celorlalte companii în ceea ce privește trimiterea șoferilor la un protest în Franța, având în vedere faptul că aceștia erau extrem de expuși în fața violențelor șoferilor de taxi.

„Cred că merită. Violenţa garantează succesul.”, a declarat acesta.

Purtătorul de cuvânt al co-fondatorului a transmis faptul că orice declarație cu privire la acest lucru este falsă.

La nivel global, s-a produs o reacție negativă în ceea ce privește Uber. În timpul acestei, s-a încercat atragerea unor oameni de rang înalt precum prim-miniștri, președinți, miliardari, baronia mass-media.

Potrivit datelor obținute, patronii nu își făceau griji cu privire la încălcarea legilor. Ei chiar făceau glume pe seama acestora, spunând că sunt „pirați” sau că ”suntem doar al naibii de ilegali”.

Uber și oficialii lumii

Au existat în cadrul acestor documente și mesaje între Kalanick și președintele Franței, Emmanuel Macron. Pe vremea când Macron avea funcția de ministru al Economiei, Uber a avut acces la acesta,dar și la mai multe persoane din cadrul personalului propriu. Se spune că președintele francez ar fi făcut eforturi în ceea ce privește ajutorul pentru Uber. Se pare că aceste acțiuni, i-au adus lui Macron o oarecare simpatie din partea Uber, având în vedere faptul că directorii companiei și-au exprimat disprețul față de alți oficiali care nu le-au oferit ajutorul.

Spre exemplu,Olaf Scholz, pe atunci primar al orașului Hamburg i-a refuzat pe cei de la Uber și tehnicile de manipulare. Despre acesta, ei au transmis faptul că este doar un comediant.

De asemenea, într-un astfel de caz este vizat și președintele actual al Statelor Unite, Joe Biden. El a întârziat la întâlnirea pe care o aveau cu co-fondatorul Uber. După aceasta, în cadrul discursului de la Davos, Biden a rămas faptul că un CEO al oricărei companii trebuie să ofere oamenilor care lucrează pentru el „libertatea de a lucra câte ore doresc, de a-și gestiona propriile vieți după cum doresc”.

Din 2017, șeful executiv de la Uber este Dara Khosrowshahi, care a transformat total compania.