Infofinanciar > Info > Termoenergetica vrea să treacă pe energia verde
Info

Termoenergetica vrea să treacă pe energia verde

Termoenergetica
Foto: facebook.com

Compania Municipală Termoenergetica este furnizorul de apă caldă și agent termic în București. Firma este interesată de implementarea unor proiecte care vizează eficiența și trecerea către energia verde.

Unul dintre acestea, care va fi realizat în coordonare cu alte trei state europene, anume, Polonia, Croația și Lituania.

Directorul companiei, Adrian Teodorescu: ”Este un proiect care se va derula pe următorii trei ani. El vizează tocmai identificarea de surse de energie regenerabilă. Dar și de modernizare și de aducere a sistemului de termoficare la parametrii actuali. Din cunoștințele noastre, în acest moment o să discutăm de energia geotermală. Avem în vedere sursa fotovoltaică și eoliană. În același timp, trebuie să discutăm despre capacități de stocare. Mai există și palierul pompelor de căldură. Toate acestea combinate. De asemenea, asta, coroborat cu modernizarea capacităților de la ELCEN, ar trebui să fie „hydrogen-ready”.  Adică, gata să poată fi înlocuit gazul cu hidrogenul, iar aceste capacități să fie utilizate pe vârfurile de consum.