Infofinanciar > Info > Terheș îl atacă din nou pe Cătălin Predoiu! „A avut mandat de la Guvern să sustină extern federalizarea UE și a României?”
Info

Terheș îl atacă din nou pe Cătălin Predoiu! „A avut mandat de la Guvern să sustină extern federalizarea UE și a României?”

capital.ro
FOTO: capital.ro

Eurodeputatul Cristian Terheș nu se mai oprește din a-i ataca pe Cătălin Predoiu și Robert Cazanciuc, în mod public, prin postările pe care acesta le-a încarcăt pe propria pagină de Facebook în cursul zilei de duminică la o distanță de câteva minute.

La scurt timp după ce și-a manifestat nemulțumirea în materie de modificarea Legilor Justiției, explicându-și aversiunea față de noua formă a constestatelor legi, prin invocarea a patru puncte de vedere care au în prim plan principalele instituții ale Statului, Terheș ridică o întrebare retorică asupra prezenței Ministrului Justiției în cadrul congresului „European Sovereignty: The Legal Dimension – A Union in Control of its own Destiny”, desfășurat în 13-14 octombrie an curent, la care a participat și Elena Simina Tănăsescu judecător la Curtea Constituțională a României, aspect pe care nu-l mai precizează Terheș în postare.

Cristian Terheș: „Asistăm la un atac coordonat de afară … împotriva existenței statului român”

Am ținut să facem această precizare pentru a mai echilibra oarecum discursul acestuia, care pune tunurile pe Predoiu numindu-l în toate felurile. Cum am menționat deja, a doua zi după ce Comisia Comună s-a pronunțat pentru modificarea legilor justiției, ministrul Predoiu a vorbit în cel de-al cincilea panel la congresul amintit.

Tema dezbătută ” Organizarea democratică a suveranității europene: sarcini comune ale statelor membre și ale Uniunii”, iar în încheierea acesteia, Chrisitne Landfried, profesor emerit, doctor în Stiințe Politice la Universitatea din Hamburg a ridicat problema unei Uniuni Europene Federale.

Poate și de aici nemulțumirea și curiozitatea lui Terheș privind legalitatea acțiunilor lui Predoiu. Lasând la o parte cuvintele folosite de țărănistul creștin democrat, Terheș este de părere că „asistăm la un atac coordonat de afară prin trădători din interior împotriva existenței statului român, care poate exista atâta vreme cât există Constituția statului”, cu mențiunea că diacriticile le-am pus noi.

Eurodeputatul ține să ne informeze că Predoiu încearcă de fapt să intre „în grațiile unor forte globaliste neomarxiste care vor federalizarea UE și distrugerea statelor naționale suverane”, dar omită să le și precizeze.

Menționează, în schimb parcursul procedural al legilor justiției, care au fost aprobate de Guvern și trimise Parlamentului, unde, după un scandal public a fost introdusă și sancționarea magistraților care nu repsectă deciziile CCR și ÎCCJ, (Curtea Constituțională a României; Înalta Curte de Casație și Justiție).

O prevedere care n-a mai ajuns să fie supusă votului în camera decizională, în cazul de față Senatul, pentru că formațiunile politice PSD, PNL, USR și UDMR au eliminat-o în mod explicit prin vot. Atfel spus, informează Terheș, demnitarii au votat sub imperiul ordinului politic dictat de Ciolacu și Ciucă „ Acum, insa, cand legile trebuie sa mearga la Senat pentru vot final, a fost scoasa explicit cu votul PSD, PNL, UDMR si USR.

Adica, aceiasi parlamentari PSD si PNL care au votat pentru reintroducerea abaterii, acum au votat pentru eliminarea ei. Adica s-a votat la ordin. Asta nu se putea face fara instructaj de la Ciolacu si Ciuca”.

Valabilitatea postării lui Terheș

După aceste explicații procedurale Terheș indică și site-ul conferinței era30.eu și oferă câteva definiții conceptului de suveranitate națională iar într-un final lasă de înțeles că participanții conferinței găsesc salvarea UE prin federalizarea acesteia, în accepțiunea lui Terheș această strategie ar face ca statele să devină un fel de județe în interorul Ununii Europene.

„Concluzia conferintei e ca pentru salvarea UE e nevoie ca aceasta sa devina o federatie. Adica statele sa devina un fel de judete in UE.

Acelasi lucru l-a sustinut si Catalin Predoiu la conferinta, unde a spus ca „suveranitatea Romaniei trebuie exercitata in interiorul UE”, doar că, Terheș a subliniat în pozele încărcate aspectele generale a Conferinței care poate fi tradusă în limba română foarte simplu Suveranitatea Europeană: Dimensiunea juridică – O Uniune stăpână pe propriul destin.

Facebook

Facebook

Ce a postat Terheș reprezintă două poze suprapuse, iar informațiile subliniate cu roșu, din prima parte a pozei de mai sus nu se regăsesc pe site-ul congresului. Într-adevăr Predoiu a participat la congres, dar tema dezbătută de ministrul Justiției este cu totul alta. Ba  dimpotrivă, chestiunea ridicată de eurodeputatul țărănist este dezbătută în cadrul panelului doi intitulat suveranitatea națională și europeană în UE: un conflict de nerezolvat? – Poziția tribunalelor constituționale naționale, dar pe care țărănistul nu a menționat-o, la care a vorbit și Simină Tănăsescu, judecător al CCR.

era30.eu

era30.eu