Infofinanciar > Info > Marcel Boloș face anunțul! Pentru cât timp vor primi românii voucherele miraculoase
Info

Marcel Boloș face anunțul! Pentru cât timp vor primi românii voucherele miraculoase

marcel bolos
Credit imagine: edupedu.ro

Marcel Boloş, Ministrul Fondurilor Europene, a anunțat pe 31 mai, că persoanelor aflate în situaţii financiare dificile să primească voucherele cu ajutorul de la stat până în anul 2027. Autorităţile române poartă discuţii cu oficialii Comisiei Europene pentru aprobarea propunerii.

Ministrul a vorbit și despre voucherele de 250 de lei acordate până la finalul anului. Potrivit acestuia, fiecare beneficiar va primi un card, asemenea celor bancare, suma putând fi folosită pentru cumpărarea de alimente în peste 24.000 de magazine. Cardurile, care vor fi primite prin Poşta Română, vor avea un cod PIN și nu sunt transmisibile.

”Unul din subiectele de negociere cu Comisia Europeană a fost ca pe viitor şi pentru păturile sociale care vor fi cele mai afectate de rata inflaţiei, şi în funcţie de cum va evolua rata de sărăcie extremă la nivelul României, să putem să acordăm facilităţi, dacă decizia aceasta va fi luată în coaliţie, până la sfârşitul anului 2027. Este un lucru bun. Este un fel de rezervă pe care o avem pentru viitor. Avem această procedură de negociere cu Comisia Europeană, la fondurile europene condiţia este să atingem obiectivele care sunt fixate prin fondurile care ne sunt alocate, respectiv să ţintim pătura cea mai săracă care se află în dificultate şi care poate să beneficieze în continuare de aceste facilităţi”, a declarat Marcel Boloş.

2.581.000 de persoane vor primi astfel de vouchere

”Foarte mulţi şi numărul acesta al beneficiarilor, din câte se pare, este într-o continuă creştere, din păcate pentru România ne aşteptăm ca în perioadele următoare, cum am spus şi cum am pus această rezervă în negocierea cu Comisia Europeană, numărul beneficiarilor să crească. Noi suntem atenţi la fenomenul acesta care afectează marea masă a oamenilor şi să putem să-i sprijinim pe oameni. Perioada care urmează nu pare a fi una foarte simplă”, a adăugat Boloș.

În cazul în care aceste carduri ajung să fie vândute, proprietarii vor fi amendați. Amenda pentru tentativa de vânzare a cardului este de 5.000 de lei.