Infofinanciar > Lumea la zi > Tensiuni la Bruxelles. Un comisar european francez o atacă pe Ursula von der Leyen
Lumea la zi

Tensiuni la Bruxelles. Un comisar european francez o atacă pe Ursula von der Leyen

Ursula von der Leyen (sursă foto: GdS)
sursa foto arhiva

Comisarul european francez Thierry Breton a declarat că Emmanuel Macron i-a apreciat comentariul. Mai exact, este vorba despre atacul său pe rețelele de socializare la adresa președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Apelul lui Breton la adresa șefei Comisiei, a stârnit critici la Bruxelles și la Paris. Dar comisarul european pentru piața internă este sfidător. „Ar trebui să știți că nu las nimic la voia întâmplării, aștept momentul potrivit”, a declarat Breton.

Breton a semnalat că von der Leyen, într-o „mișcare fără precedent”, a încălcat neutralitatea funcției sale de președinte al Comisiei Europene. În momentul în care a anunțat este candidată pentru a rămâne în fruntea Comisiei.

El a adăugat că lui Macron i-a „plăcut” atacul său public la adresa șefei Comisiei. La vremea respectivă, un oficial francez a spus că gluma din social media l-a făcut pe Macron „extrem de furios”.

Breton este un susținător al partidului centrist Renaissance al lui Macron. Acesta a subliniat în mod public ceea ce el a spus că a fost sprijinul lipsit de strălucire primit de von der Leyen din partea propriului grup al Partidului Popular European. „În ciuda calităților sale, Ursula von der Leyen este minoritară în cadrul partidului său. Se pare că PPE nu crede în propriul candidat”, a scris Breton pe X, conform Politico .