Infofinanciar > Info > Comisia Europeană a prelungit termenul. Centralele de apartament mai primesc o șansă
Info

Comisia Europeană a prelungit termenul. Centralele de apartament mai primesc o șansă

Sursă foto: Hornbach.ro Centrală termică
Sursa foto: Arhiva companiei

Comisia Europeană a anunțat că nu va interzice centralele de apartament și alte sisteme de încălzire, ci le va elimina treptat.

Centralele de apartament, boilerele și încălzitoarele care folosesc combustibili fosili nu vor mai fi interzise direct, ci vor fi eliminate treptat a anunțat Bruxellesul.

Parlamentul European a adoptat recent noi prevederi. Acestea urmăresc reducerea consumului de energie și a emisiilor de gaze cu efect de seră din sectorul clădirilor.

Nou directiva abordează performanța energetică a clădirilor. Aceasta prevede eliminarea treptată până în 2040 a cazanelor/sistemelor de încălzire alimentate cu combustibili fosili. Prin urmare, nu se interzic sistemele de încălzire pe gaz din clădirile existente.

După intrarea în vigoare a directivei, guvernele vor putea a elimina treptat anumite dispozitive de încălzire. Se vor lua în calcul emisiile acestora și tipul de combustibil utilizat. Un criteriu important este ponderea minimă a energiei din surse regenerabile folosite, potrivit realitatea.