Infofinanciar > Lumea la zi > China demarează o investigație care vizează barierele comerciale impuse de UE
Lumea la zi

China demarează o investigație care vizează barierele comerciale impuse de UE

sanciuni ue china
sursa foto arhiva companiei

China va examina dacă investigațiile Uniunii Europene asupra întreprinderilor chineze constituie „bariere comerciale”, a declarat miercuri Ministerul Comerțului.

Ancheta va analiza dacă firmele chineze au pierdut din greșeală afaceri pe piața internă a blocului de 27 de state membre din cauza diferitelor tipuri de investigații efectuate de Bruxelles, sugerează cererea de lansare a anchetei de către un grup industrial chinez.
Ministerul Comerțului a primit cererea Camerei de Comerț Chineze pentru Importul și Exportul de Mașini și Produse Electronice luna trecută, se arată în declarația sa.

Anchetele Bruxelles-ului „au cauzat impedimente la intrarea produselor sau serviciilor chineze pe piața europeană… și au afectat competitivitatea întreprinderilor chineze, constituind bariere comerciale”, a afirmat camera în cererea sa.
Ancheta va dura de la 10 iulie la 10 ianuarie 2025 și ar putea fi prelungită până la 10 aprilie 2025 în condiții speciale, a declarat ministerul.
În declarație, ministerul a enumerat locomotive feroviare, energie fotovoltaică, energie eoliană și echipamente de securitate, dar nu a menționat ancheta antidumping a Comisiei Europene privind mașinile electrice fabricate în China, care s-a încheiat în iunie, scrie Reuters.