Infofinanciar > Lumea la zi > Temu, cheltuieli de miliarde de dolari. Compania vrea să devină campionul comerțului electronic
Lumea la zi

Temu, cheltuieli de miliarde de dolari. Compania vrea să devină campionul comerțului electronic

Temu, sursa foto: latimes.com
Sursa foto: arhiva companiei

Temu cheltuiește ca un miliardar pentru a deveni campionul comerțului electronic din America. Platforma întrece unele dintre cele mai mari companii. Populara aplicație de cumpărături a companiei chineze Pinduoduo a difuzat duminică reclame în timpul marii finale a Ligii Naționale de Fotbal, Super Bowl.

Analiștii de la Bernstein estimează că Temu a direcționat anul trecut peste 1 miliard de dolari către publicitate în afara regiunii Asia-Pacific. Raportat la gigantul bunurilor de consum Procter & Gamble, care a cheltuit aproximativ 5% din totalul veniturilor sale de top, potrivit firmei de consultanță Madison and Wall, este un advertiser masiv.

Salvarea companiilor americane

Companiile americane care depind de cheltuielile comerciale, cum ar fi Meta Platforms. Acestea sunt salvate de comercianți chinezi precum Temu și Shein. Aceștia au reprezentat 10% din veniturile Meta anul trecut, a declarat proprietarul Facebook. Iar pe măsură ce firma de social media se confruntă cu concurenți cu sediul în China, precum TikTok, ajutorul din partea acestor platforme contează.

Amazon.com este o poveste diferită. Aceasta a redus recent taxele pe care le percepe de la comercianți. Compania a pus în pericol venituri de până la 350 de milioane de dolari din cauza scăderii ratelor de preluare, potrivit Bernstein. Acest lucru îl ajută să se ferească de plângerile antitrust. Dar, având în vedere că firma condusă de Andy Jassy încearcă să facă progrese în ceea ce privește marjele sale de exploatare în domeniul comerțului cu amănuntul, care au atins anul trecut un procent mic, de 2,5%, concurența chineză nu va face decât să îi intensifice eforturile, informează reuters.com 

Încercările Amazon

Amazon.com a fost dat în judecată în cadrul unei acțiuni colective propuse în SUA. Acestea care acuză retailerul online de încălcarea unei legi privind protecția consumatorilor. Prin faptul că a direcționat sute de milioane de cumpărători către articole cu prețuri mai mari. Asta pentru a câștiga comisioane suplimentare.

Potrivit unei plângeri depuse la tribunalul federal din Seattle, algoritmul Amazon de alegere a ceea ce se afișează în „Buy Box” atunci când cumpărătorii caută produse ascunde adesea opțiunile cu prețuri mai mici și cu termene de livrare mai rapide.

Acuze pentru Amazon

Citând recentul proces antitrust intentat împotriva Amazon de către Comisia Federală pentru Comerț din SUA și 17 state, plângerea a declarat că cumpărătorii optează pentru alegerile Amazon în aproape 98% din cazuri. Aceștia selectează butoanele „Cumpără acum” sau „Adaugă în coș”. Ei cred adesea că Amazon a găsit cele mai bune prețuri. Însă acest lucru este fals.

Amazon ar fi creat algoritmul pentru a avantaja vânzătorii terți care participă la programul său Fulfillment By Amazon. Și plătesc „taxe mari” pentru depozitarea stocurilor, ambalare și expediere, retururi și alte servicii, se arată în plângere, conform reuters.com