Infofinanciar > Info > Temperaturi record înregistrate în luna aprilie! În ce regiune termometrele vor arăta 30 de grade
Info

Temperaturi record înregistrate în luna aprilie! În ce regiune termometrele vor arăta 30 de grade

martie căldură (sursă foto: Arabian Business)
sursa foto arhiva companiei

Meteorologii de la AccuWeather prognozează temperaturi neobișnuit de ridicate pentru luna aprilie, inclusiv în București.

De la sfârșitul acestei săptămâni, maximele vor ajunge în jurul valorilor de 25-28 de grade Celsius și se așteaptă ca această creștere să persiste și în prima parte a săptămânii următoare. Conform prognozei meteorologice actualizate, pentru ziua de luni, 15 aprilie 2024, se prevede că temperatura va atinge 32 de grade Celsius în București, o valoare caniculară și specifică verii, dar neobișnuită pentru această perioadă.

În săptămâna următoare, între 15 și 22 aprilie, după această perioadă caniculară, se va observa o scădere a temperaturilor, care se vor apropia treptat de valorile normale pentru această perioadă a anului. În a doua jumătate a săptămânii, media maximelor va oscila în general între 15 și 29 de grade Celsius, iar se vor înregistra precipitații.

„Cel puțin până la mijlocul lunii aprilie vorbim de temperaturi cu mult mai mult față de normalul datei din calendar și vorbim, în medie, cu 8°C-10°C față de ceea ce ar fi normal să consemnăm în această perioadă. Cea de-a doua lună de primăvară și în țara noastră să fie caracterizată, cel puțin așa cum arată estimările la acest moment, ca fiind o lună mai caldă decât în mod obișnuit după în martie, cea mai caldă din istorie a măsurătorilor meteorologice. Sub influenţa dominantă a circulaţiei aerului dinspre vest şi sud-vest şi ca o consecinţă a schimbărilor în distribuţia centrilor barici de pe continentul european, temperatura medie lunară a aerului înregistrează un salt evident faţă de lunile anterioare”, a explicat Elena Mateescu, director ANM, potrivit CanCan.