Infofinanciar > Lumea la zi > China aplică o taxă antidumping la importul unui produs chimic din SUA! Se intensifică tensiunile comerciale
Lumea la zi

China aplică o taxă antidumping la importul unui produs chimic din SUA! Se intensifică tensiunile comerciale

China Sua (sursă foto: dreamstime)
sursa foto arhiva companiei

China a impus vineri o taxă pe importurile unui acid din Statele Unite, utilizat pe scară largă în domeniul alimentar, al hranei pentru animale, al pesticidelor și în domeniul medical, pe fondul creșterii tensiunilor cu Washingtonul în ceea ce privește comerțul bilateral.

Începând de sâmbătă, importurile de acid propionic din Statele Unite vor fi supuse unei taxe de 43,5%, a precizat Ministerul Comerțului într-un comunicat, după ce o anchetă din iulie a constatat că industria internă chineză a acidului propionic a fost „afectată în mod semnificativ”.

O dispută comercială între cele mai mari două economii ale lumii s-a intensificat în ciuda vizitelor diplomatice recente.

Într-o salvă recentă, SUA au amenințat că își vor majora tarifele la importurile de oțel chinezesc și fac presiuni asupra Mexicului pentru a interzice Chinei să își vândă produsele metalice în SUA indirect de acolo.

Joi, Ministerul Comerțului din China a declarat că se opune cu fermitate majorării tarifelor de către SUA și că va lua toate măsurile necesare pentru a-și proteja drepturile și interesele, scrie Reuters.