Infofinanciar > Lumea la zi > Țara ce se află în anul 2016! Calendarul lor are 13 luni
Lumea la zi

Țara ce se află în anul 2016! Calendarul lor are 13 luni

etiopia
sursă foto: arhiva companiei

În a doua cea mai mare ţară din Africa se trăieşte după un calendar propriu. De exemplu, Anul Nou este sărbătorit la mijlocul lunii septembrie (calendarul nostru). Iar anul lor are o lună în plus, este compus din 13 luni. Astfel, oamenii ce trăiesc în acest stat sunt oficial în anul 2016.

Este vorba despre Etiopia, țara în care se va trece în anul 2017 abia la data 11 septembrie, moment în care restul lumii este despărțită de 2025 de doar câteva luni. Iar motivul penrtu care are loc acest fenomen are rădăcini adânci în istorie. Etiopia nu a adoptat niciodată calendarul gregorian, calendarul „occidental”, numit de ei.

În Etiopia, conform religiei, anul naşterii lui Iisus Hristos este recunoscut cu 7 sau 8 ani mai târziu decât este recunoscut în calendarul gregorian introdus în 1582.

Biserica şi-a adaptat calendarul în anul 500 d.Hr., dar Biserica Ortodoxă din Etiopia nu a adoptat schimbarea. În acest fel, țara a rămas la datele prevăzute înainte de acel moment. „Suntem unici. Nu am fost niciodată colonizați. Avem propriul nostru calendar. Avem propriul nostru alfabet. Avem propriile noastre tradiții culturale”, a declarat Eshetu Getachew, CEO al Rotate Ethiopia Tours And Travel, citat de observatornews.ro.