Infofinanciar > Lumea la zi > Tancuri pregătite în jurul orașului Gaza
Lumea la zi

Tancuri pregătite în jurul orașului Gaza

Israel si Fasia Gaza Sursa foto Arhiva companiei
Sursa foto Arhiva companiei

Israelul a acordat marți civililor încă blocați în orașul Gaza proaspăt încercuit un termen de patru ore pentru a părăsi orașul, iar locuitorii care au părăsit orașul au declarat că au văzut tancuri pregătite să ia cu asalt orașul.

Israelul spune că forțele sale au înconjurat orașul Gaza, unde locuiesc o treime din cei 2,3 milioane de locuitori ai enclavei, și că sunt pregătite să îl atace în curând în campania lor de anihilare a islamiștilor Hamas care au atacat orașele israeliene în urmă cu exact o lună.
În unele dintre primele comentarii directe cu privire la planurile Israelului pentru viitorul Gaza după război, premierul Benjamin Netanyahu a declarat că Israelul va prelua responsabilitatea de securitate pentru teritoriu pe o perioadă nedeterminată după ce îi va învinge pe militanții care l-au controlat în ultimii 16 ani, scrie Reuters.

Războiul a început la 7 octombrie, când combatanții au dat buzna peste gardul care înconjoară Gaza și au ucis 1.400 de israelieni, majoritatea civili, și au răpit peste 200, potrivit numărătorii israeliene. De atunci, Israelul a bombardat Gaza, administrată de Hamas, cu lovituri, ucigând peste 10.000 de persoane, dintre care aproximativ 40% sunt copii, potrivit bilanțului oficialilor din domeniul sănătății.