Infofinanciar > Lumea la zi > Tancuri Barak, cu inteligenţă artificială, senzori şi camere! La ce vor folosi israelienii vehiculele blindate
Lumea la zi

Tancuri Barak, cu inteligenţă artificială, senzori şi camere! La ce vor folosi israelienii vehiculele blindate

steag Israel; sursă foto: dw.com
sursă foto: dw.com

Israelul a dezvăluit marţi noul său tanc Barak pentru Corpul Blindat al Forţelor Terestre.

„Tancul Barak a fost proiectat pe baza unui concept de antifragilitate, cu scopul de a oferi soldaţilor IDF [Forţele de Apărare Israeliene] un sistem de arme cu flexibilitate încorporată, care le va permite să câştige în toate situaţiile de luptă”, a declarat generalul de brigadă Oren Giber, care conduce direcţia de vehicule blindate a ministerului. Barak a fost dezvoltat de direcţia de vehicule blindate de luptă a Ministerului Apărării. Cunoscută local sub numele de MANTAK, a declarat ministerul pentru Defense News.

Israelul nu a specificat numărul de tancuri comandate sau costul contractului. Dar a precizat că un tanc Barak este aproximativ la preţ cu un Merkava 4M. În jur de trei milioane euro, chiar dacă are o tehnologie superioară, potrivit MediaFax.

Ministerul Apărării a declarat că sistemele pentru tancuri vor oferi superioritate trupelor israeliene prin dezvăluirea locaţiilor inamice şi furnizarea de ţinte pentru trupele aflate pe câmpul de luptă. Acestea pe baza tehnologiei de observare periferică la 360 de grade.