Infofinanciar > Lumea la zi > Turiștii ruși sunt discriminați? Peskov: „Occidentul „să-şi revină în fire”
Lumea la zi

Turiștii ruși sunt discriminați? Peskov: „Occidentul „să-şi revină în fire”

paris thejakartapost.com
sursă foto: thejakartapost.com

Administrația de la Moscova este de părere că Occidentul nu are un comportament adecvat față de turiștii de origine rusă. Totul a pornit de la accesul din castelul Vincennes, din împrejurimile Parisului, acces care a fost restrâns față de vizitatorii ruşi după ce o directivă internă a fost emisă după declanșarea conflictului militar dintre Rusia și Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, are o singură declarație pentru țările din Uniunea Europeană: „Să-şi revină în fire”, potrivit hotnews.ro.

„Aceste declaraţii vin din partea unor ţări pe care noi le-am desemnat ca fiind neprietenoase (…) Multe dintre aceste ţări sunt ghidate de ostilitatea lor până la inconştienţă”, a declarat Peskov întrebat fiind atât despre incidentele de la Paris, cât și de apelurile din Finlanda de sistare a emiterii vizelor turistice pentru cetăţenii ruşi. „Cred că, odată cu timpul, bunul simț va prevala din nou şi aceia care fac astfel de declaraţii îşi vor reveni în fire”, a mai spus reprezentantul Kremlinului.

Poziția franceză

Informațiile sunt unele certe, căci ministerul francez al Apărării a venit cu confirmări privind faptul că a restrâns intenționat accesul cetăţenilor ruşi pentru a vizita Castelul Vincennes, de lângă Paris, care adăpostește arhive ale Ministerului francez. Cu toate acestea, oficialii de la Paris spun că pot exista „cereri legate de exercitarea profesiei de jurnalist” pentru un cetățean rus de a intra în respectiva atracție turistică.

Nemulțumirile Kremlinului se intensifică, mai ales după ce, la sfârşitul lunii trecute, accesul a două femei din Rusia a fost refuzat în acest castel, unde se află şi unul dintre centrele Serviciului Istoric al Apărării.

Un incident similar a avut loc și în Finlanda, unde partidul conservator din opoziţie a cerut în repetate rânduri intrarea în vigoare a sistării emiterii de vize turistice pentru cetăţenii ruşi. Oficialii de la Helsinki spun că s-a observat o creştere foarte mare a sosirilor turiştilor ruşi în această ţară.

Rusia nu vrea drone turcești în Ucraina

În același interviu, Dmitri Peskov, a declarat că Moscova va „demilitariza” fabrica Bayraktar, instituție care va produce drone turcești. Acest lucru se va produce după ce aceasta va fi construită în Ucraina.

„Faptul de a crea un astfel de obiectiv, care, bineînțeles, va intra imediat subiectul demilitarizării – acest lucru trebuie înțeles – nu va face decât să prelungească probabil suferința ucrainenilor, dar nu va ajuta la evitarea îndeplinirii scopului unei operațiuni militare speciale”, a spus Peskov.

Executivul de la Kiev a aprobat un acord bilateral cu Turcia, acord în legătură cu construcția uzinei Bayraktarov pe teritoriul Ucrainei și l-a trimis acum Parlamentului pentru ratificare.

„Proprietarul Baykar a înființat o companie ucraineană în Ucraina, care a cumpărat deja un teren. Ei au elaborat deja un proiect pentru uzină și intenționează să îl pună în aplicare până la sfârșitul anului, deoarece a fost literalmente responsabilitatea personală a proprietarilor companiei de a stabili producția în Ucraina”, a declarat ambasadorul Ucrainei în Republica Turcia.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.