Infofinanciar > Info > Sumele pentru Start Up Nation au crescut. Planurile de afaceri vor putea fi depuse din septembrie
Info

Sumele pentru Start Up Nation au crescut. Planurile de afaceri vor putea fi depuse din septembrie

start-up-nation-sursa-foto-granturi.imm_.gov_.ro
sursa foto: arhivă

Start Up Nation va începe, posibil, în iunie, declară ministrul Economiei, Ștefan Radu Oprea, iar sumele nerambursabile cresc de la 200.000 de lei la 250.000 de lei. Planurile de afaceri vor putea fi depuse din septembrie, mai declară ministrul.

Programul Start Up Nation va fi finanțat prin fonduri europene. Românii care doresc să își înființeze o afacere vor putea să se înscrie pe platformă. Intrarea în acest program este condiționată de niște cursuri, însă. „Va fi necesar să facem cursuri, 40 de ore, indiferent dacă am avut sau nu am avut cursuri sau am terminat o universitate economică, spre exemplu, pentru că programul de educare și ocupare are aceste constrângeri în interiorul lui.”, a declarat ministrul Radu Oprea.

Un start bun pentru viitorii antreprenori

Ministrul a mai declarat că programul are și o anumită specificacitate pentru anumite zone pentru a reuși integrarea persoanelor cu anumite forme de educare, iar alocarea financiară de anul acesta este cu 25% mai mare față de anul trecut.

Sunt peste 446 de milioane de euro alocați pentru acest program și faptul că se va mări și alocația financiară nerambursabilă de la 200.000 la 250.000 de lei oferă un debut bun pentru începerea unor afaceri, a mai opinat ministrul Economiei, potrivit Profit.ro

Despre Start Up Nation

Start Up Nation este un program dedicat antreprenorilor iar rolul lui este de a încuraja și stimula înființarea și dezvoltarea IMM-urilor.

Printre obiectivele programului se numără și crearea de locuri noi de muncă, accesibilitatea persoanelor cu dizabilități pe piața muncii, precum și a șomerilor și absolvenților și creșterea investițiilor în tehnologii inovative.

Dacă vrei să te înscrii într-un asemenea proiect, află că suma pe care o poți primi pentru firma ta depinde de nivelul de activitate, care reprezintă 100% din valoare proiectului. Tu vii cu contribuții 0% în ceea ce privește cheltuielile eligibile. Dacă pe parcurs apar cheltuieli neprevăzute care nu sunt eligibile, programul îți poate tăia finanțarea.

Sfaturi pentru a intra în program

Dacă te hotărăști să te înscrii în programul Start Up Nation, trebuie să ții cont de câteva lucruri: documentează-te, înainte despre program și află tot ce este de aflat; poți lua în calcul și serviciile unui consultant care să te ajute și sfătuiască să îți creezi un plan eligibil;

Un proiect sub 100 de puncte îți poate reduce șansele de finațare; creează-ți un buget pentru cheltuieli eligibile și gândește-te și la alte surse alternative pentru a îți susține proiectul; încearcă să înțelegi domeniul în care vrei să intri foarte bine, documentează-te despre costuri, analizează piața, informează-te despre furnizori și despre forța de muncă de care vei avea nevoie și ia în calcul și timpul necesar pentru înființarea afacerii tale.

Firmele solicitante trebuie să îndeplinească și o serie de condiții, printre care cele mai importante fiind de tipul de firmă, se acceptă SRL-D, SRL sau cooperații, data înființări trebuie să fie după 2017, să ai cod CAEN și să creezi un loc de muncă eligibil pentru o perioadă minimă de cel puțin 2 ani, potrivit datelor furnizate de Promos.