Info

Sumă uriașă pentru o factură la curent! Un cetățean are de plătit 22.000 de euro

Facturi curent, Sursă foto: Playtech
Sursă foto: Playtech

Un cetățean a avut parte de o surpriză imensă atunci când a primit factura la curent. Prețul final pe îl are de plătit acesta a ajuns la suma de aproape 22.000 de euro. Cazul a ajuns în vizorul avocatului Adrian Cuculiș.

Facturile la curent sunt tot mai mari și sperie românii pe măsura ce frigul iernii se apropie. Dar, plata unei facturi de 22.000 de euro a ajuns în vizorul organelor de specialitate, mai exact al avocatului Adrian Cuculiș. Acesta a declarat că se urmărește falimentarea cetățenilor, nicidecum sprijinul lor în plata cheltuielilor.

Factura este emisă pentru o adresă din județul Ilfov, mai exact orașul Bragadiru şi reprezintă o perioadă de regularizare pentru martie 2019 – iulie 2021.

Ce a declarat Adrian Cuculiș?

Conform acestuia, cetățeanul care a primit factura de 22.000 de euro a fost supus unei regularizări din 2019, făcută în mod ilegal de către furnizorul de electricitate.

,,Dacă până acum vorbeam că cea mai mare factură la energie electrică era de 10.000 de euro şi că acei consumatori aveau de făcut credit pentru plata ei, furnizorul de electricitate, în mod ilegal, face o regularizare din 2019 şi emite o factură de 22,000 de euro. Este adevărat, nu pentru un apartament de 2 camere, însă aşa ceva este garanţia faptului că se urmăreşte falimentarea românilor”, a transmis avocatul Adrian Cuculiș.

Pe măsura ce tot mai mulți magistrați își depun cereri pentru a ieși la pensie, litigiile în instanță sunt din ce în ce mai multe, după cum evidențiază avocatul. Acesta spune că tot mai mulți oameni pot fi supuși ilegalităților privind regularizarea facturilor și pot plăti sume chiar mai mari de 22.000 de euro. Acest lucru rămâne, totuși, doar un punct de vedere.

,,O fi sau nu vârful / platoul sau vom vedea facturi şi mai mari, asta rămâne de văzut. Cert este că litigiile în instanţă se înmulţesc şi magistraţii se împuţinează”, subliniază Cuculiş, conform mediafax.ro.

Vor ajunge la sume atât de mari facturile la energie?

Este clar că prețul facturilor este un subiect care îngrijorează atât cetățenii, cât și politicienii. Guvernul a anunțat că va căuta permanent soluții pentru aceste sumele enorme pe care le au de plătit românii. Premierul României, Nicolae Ciucă, speră să fie găsite mijloacele potrivite prin care să se poată folosi fondurile de la UE pentru combaterea sărăciei energetice tot mai evidente în țara noastră.

Întârzierea planului pentru reglementarea pieței de energie a fost motivată de Ciucă prin faptul că trebuie găsite căi de reglementare, atât pentru întreprinderile mici și mijlocii, cât și pentru industriile mari. Conform acestuia, soluțiile necesare pentru situația actuală sunt puncte esențiale, permanent discutate cu reprezentanții Comisiei Europene, în toate întâlnirile care au avut loc.