Infofinanciar > Lumea la zi > Suedia și Finlanda cer Uniunii Europene să sancționeze Rusia mai aspru
Lumea la zi

Suedia și Finlanda cer Uniunii Europene să sancționeze Rusia mai aspru

Suedia și Finlanda cer Uniunii Europene să sancționeze Rusia mai aspru
Sursa foto: newsenergy.com

Ministrul de externe suedez, Tobias Billstrom, a declarat că Finlanda și Suedia cred că Uniunea Europeană ar trebui să intensifice sancțiunile împotriva Rusiei. Din cauza  decesului în închisoare al opozantului Aleksei Navalnîi.

,,Faptul că putem vedea că moartea lui Aleksei Navalnîi este legată clar de conducerea din Rusia face necesar să vedem că putem adăuga sancţiuni. În mod specific contra celor care sunt responsabili pentru decesul lui”, a declarat Billstrom într-o conferinţă de presă comună cu omoloaga sa finlandeză, Elina Valtonen.

,,Credem, de asemenea, că sancţiunile în ansamblul lor, pachetul de sancţiuni. Ar trebui să fie extinse pentru că vedem că sancţiunile contează atunci când vine vorba de zădărnicirea capacităţii Rusiei de a-şi duce războiul ilegal împotriva Ucrainei”, a adăugat şeful diplomaţiei suedeze.

El a subliniat, de asemenea, că Finlanda și Suedia doresc ca Uniunea Europeană să impună sancțiuni împotriva Belarusului pentru sprijinul acordat Rusiei în conflict. Consiliul Uniunii Europene a anunțat  că va introduce măsuri restrictive împotriva a 33 de persoane. Și a două entități asociate cu decesul subit al liderului opoziției ruse Aleksei Navalnîi într-o colonie penală de maximă securitate. Această decizie a fost luată în cadrul regimului global de sancțiuni al Uniunii Europene referitoare la drepturile omului, conform economica.net.