Infofinanciar > Lumea la zi > SUA va continua în ritm susținut livrările de arme către Ucraina
Lumea la zi

SUA va continua în ritm susținut livrările de arme către Ucraina

F-35
Foto: facebook

Washingtonul va continua în ritm susținut livrările de arme către Ucraina. Pentru ca ucrainenii să poată opri o fensiva forțelor ruseşti, care au câștigat recent teren la Harkov.

Declarațiile și asigurările vin de la secretarul american al apărării, Lloyd Austin. Ele au fost făcute în deschiderea reuniunii Grupului de Contact pentru Ucraina.

Secretarul Apărării, Lloyd Austin, a promis din nou

că armele americane vor fi trimise într-un ritm susținut Kievului

Lloyd Austin: ”Ne întâlnim într-un moment de provocări. Invadatorii lui Putin au lansat o nouă ofensivă în teritoriul suveran al Ucrainei. Forțele Kremlinului vor încerca să facă noi avansuri în următoarele câteva săptămâni și să creeze o zonă-tampon de-a lungul graniței cu Ucraina. Este o luptă grea și periculoasă, dar militarii ucraineni demonstrează un extraordinar curaj. Noua ofensivă a lui Putin în Harkov subliniază importanța acestui grup de contact. Vom continua să acordăm Ucrainei sprijinul de care are nevoie”.

Asistența de securitate pe care Statele Unite o trimit în ritm accelerat Ucrainei va face o diferență pe câmpul de luptă – a spus șeful Pentagonului. Oficialii Apărării au arătat că armele prepoziționate în Europa au început să fie trimise în Ucraina la scurt timp după ce pachetul de asistență de 60 de miliarde de dolari a fost aprobat de Congres.

Este neclar însă câte dintre arme au ajuns pe linia frontului.

Vineri, președintele rus Putin a spus, în cursul unei vizite în China, că ofensiva Moscovei în regiunea nord-estică Harkov este menită să creeze o zonă-tampon.