Infofinanciar > Lumea la zi > SUA plănuiește noi sancțiuni împotriva Rusiei! Sunt vizate industriile cheie ale țării 
Lumea la zi

SUA plănuiește noi sancțiuni împotriva Rusiei! Sunt vizate industriile cheie ale țării 

RUSIA AMERICA
sursa foto observatornews.ro

Administrația Biden plănuiește să impună noi controale la export și o nouă rundă de sancțiuni împotriva Rusiei, vizând industrii cheie, a relatat duminică Bloomberg News, citând persoane familiare cu acest subiect.

Noile sancțiuni vor viza sectoarele de apărare și energie ale Rusiei, instituțiile financiare și mai multe persoane fizice, potrivit raportului, adăugând că SUA și aliații ar putea, de asemenea, să analizeze prevenirea evitării și eludării sancțiunilor pentru a întrerupe sprijinul pe care Rusia îl primește din partea unor țări terțe. Un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională al Casei Albe a refuzat să comenteze când a fost contactat de Reuters.

Propunerea Uniunii Europene pentru noi sancțiuni include entitățile iraniene despre care se consideră că furnizează Rusiei drone și alte bunuri militare, tehnologii, componente, vehicule grele, electronice și pământuri rare, se arată în raport.

Sancțiunile promise

La începutul acestei luni, Statele Unite au emis noi sancțiuni împotriva Rusiei pentru activități cibernetice care au vizat șapte persoane, inclusiv șase ruși și un ucrainean, în urma cărora Rusia a sancționat 77 de cetățeni americani să intre în Rusia, ca măsură de retorsiune. Statele Unite au impus sancțiuni împotriva a șapte membri importanți ai unei cunoscute bande rusești de hackeri cunoscută sub numele de Trickbot, a anunțat Trezoreria.

La un moment dat, software-ul malițios al lui Trickbot a fost considerat una dintre cele mai pernicioase amenințări de securitate de pe internet, capabil să fure date financiare, să se răspândească în rețele și să lanseze programe de răscumpărare.

Grupul din spatele acestuia a fost considerat deosebit de nemilos. În anunțul său, Trezoreria a precizat că, „în timpul apogeului pandemiei COVID-19 din 2020, Trickbot a vizat spitale și centre de sănătate, lansând un val de atacuri ransomware împotriva spitalelor din Statele Unite”.

Reuters nu a putut localiza imediat datele de contact ale presupușilor hackeri numiți de Trezorerie.

Trezoreria a precizat că sancțiunile se aplică persoanelor de rang înalt și managerilor Trickbot. Țintele unor astfel de sancțiuni nu pot, în general, să dețină active americane sau să facă tranzacții cu organizații americane. Cu toate acestea, măsura este adesea în mare măsură simbolică, având în vedere că operatorii de ransomware tind să opereze departe de autoritățile americane.