Infofinanciar > Lumea la zi > SUA va fi cu ochii pe alegerile din Republica Moldova! Se acordă un ajutor de 50 mil. dolari
Lumea la zi

SUA va fi cu ochii pe alegerile din Republica Moldova! Se acordă un ajutor de 50 mil. dolari

Blinken Sandu SUA Republica Moldova (sursă foto: stirileprotv.ro)
sursă foto: arhiva companiei

Oficiali din Statele Unite ale Americii (SUA) au anunțat recent că administrația Biden va oferi Republicii Moldova suma de 50 de milioane de dolari. Acești bani vor fi dedicați întăririi capacității republicii dintre Prut și Nistru de a face față interferențelor ruse în contextul alegerilor libere.

SUA vor urmări ca în Republica Moldova să aibă loc alegeri „corecte” doresc să se asigure că va continua și parcursul Chișinăului spre Uniunea Europeană. Anunțul acesta a fost făcut de către secretarul de stat american Antony Blinken. Oficialul american a fost prezent în cadrul unei conferințe de presă susținută alături de președinta Maia Sandu, la Chișinău.

„Atacurile ruse asupra infrastructurii ucrainene au exacerbat și provocările pentru țara voastră. Au crescut prețurile la energie, care afectează întreprinderile și consumatorii. Statele Unite, împreună cu Republica Moldova, doresc să sporească utilizarea surselor regenerabile, pentru a ne îndepărta de dependența față de sursele energetice ruse”, a declarat Blinken, citat de profit.ro.