Infofinanciar > Info > Statul oferă pachete cu alimente și în 2024. Care sunt beneficiarii
Info

Statul oferă pachete cu alimente și în 2024. Care sunt beneficiarii

Bani
Sursa foto: arhiva companiei

Conform unui anunț făcut de reprezentanții Ministerului Investițiilor și proiectelor Europene, ajutorul financiar de care beneficiază milioane de români, va fi prelungit și în 2024. În acest fel, persoanele care se află în situații financiare vulnerabile vor primi, și în anul care vine, de pachete cu alimente de la stat.

Reprezentanții Ministerului Investițiilor şi Proiectelor Europene au făcu un anunț care îi bucură pe mulți români. Mai exact, este vorba despre prelungirea unor programe menite să îi susțină pe cei cu situații financiare sensibile. Acestea vor fi active și în 2024.

„Sprijin pentru România”

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a făcut un anunț care îi bucură pe români. Cei care se bucură, mai exact, sunt milioanele de cetățeni care așteaptă să fie ajutați de către stat. Aceștia sunt susținuți financiar, prin intermediul a două programe, care se vor prelungi ți în 2024.

Primul program destinat să îi sprijine financiar pe românii aflați în nevoie este „Sprijin pentru România”. Prin intermediul acestuia beneficiarii primesc, o dată la două luni, suma de 250 de lei. Banii se pot utiliza pentru cumpărarea de produse alimentare sau de mese calde.

Pachete cu alimente

Cea de-a doua modalitate prin care statul îi oferă pe românii aflați în nevoie este prin acordarea de pachete cu alimente. Există posibilitatea ca regulile de acordare a acestor ajutoare să se mențină și în 2024. În acest caz, alimente din partea statului vor primi familiile și persoanele singure a căror drept la un venit minim garantat este stabilit prin dispoziție scrisă a primarului.

Acestora li se alătură familiile care beneficiază de alocație de susținere a familiei. De asemenea și persoanele sau familiile aflate temporar în situații critice de viață, precum victime ale calamităților, persoane dependente sau în alte situații asemănătoare stabilite prin anchete sociale, și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate mai primesc aceste ajutoare din partea statului. Nu în ultimul rând beneficiare mai sunt persoanele care locuiesc în așezările informale.

Sprijin pentru persoanele vulnerabile

Oficialii din Guvernul țării au luat decizia de a lansa o nouă inițiativă de sprijin oferit familiilor defavorizate. Mai exact, acesta constă în oferirea de cutii cu alimente de bază. Valoarea ajutorului este de 320 de lei și este compus din 12 produse esențiale.

Pachetele cu alimente s-au distribuit în cadrul programului social. Motivul pentru care acestea au fost create este pentru a veni în sprijinul persoanelor vulnerabile. Acestea conțin elemente de bază și esențiale. Aici este inclusă făina albă de grâu, cinci pungi, și mălai, patru pungi.

De asemenea, în pachetul cu alimente se mai regăsesc și paste făinoase, 2 pungi a câte 400 de grame, alături de patru sticle de ulei de câte un litru. În pachet mai sunt incluse și două pungi de zahăr, patru pungi de orez și 5 conserve de carne de vită.

Alături de acestea se mai regăsesc și trei conserve de carne de porc, cinci conserve de pate de ficat de porc și două borcane de compot de fructe. Nu în ultimul rând în pachet se mai regăsesc și un borcan de gem de fructe și un borcan de gem de fructe dietetic, informează romaniatv.net