Infofinanciar > Info > Statul degeaba poate aduce bani frumoși! Cât oferă statul pentru ajutorul social
Info

Statul degeaba poate aduce bani frumoși! Cât oferă statul pentru ajutorul social

ajutor social (sursă foto: playtech,ro)
sursă foto: arhiva companiei

Potrivit celor mai noi date din partea INS referitoare la acest subiect, veniturile de protecţie socială au ajuns la suma de 210,608 miliarde lei în 2022. Ceea ce reprezintă o creştere cu până la 8,2% în comparație cu anul precedent.

De asemenea, echipa de la Institutul Național deStatistică a precizat și că ponderea acestora în Produsul Intern Brut (PIB) a fost de 15%. În această privință, vorbim despre o scădere cu 1,4 puncte procentuale faţă de anul anterior, 2021.

„În anul 2022, veniturile de protecţie socială au însumat 210,608 miliarde lei, în creştere cu 8,2% faţă de anul precedent. Ponderea acestora în Produsul Intern Brut a fost de 15%, în scădere cu 1,4 puncte procentuale faţă de anul precedent; cheltuielile privind protecţia socială1 (inclusiv costurile administrative ale schemelor de protecţie socială) s-au ridicat la 226,526 miliarde lei (din care 225,236 miliarde lei reprezintă cheltuieli cu prestaţiile sociale), cunoscând o creştere cu 14,5% faţă de anul precedent”, arată datele INS, citează romaniatv.net.