Infofinanciar > Lumea la zi > Creșterea PIB-ului Vietnamului în al doilea trimestru se accelerează. Se remarcă o presiune a inflației
Lumea la zi

Creșterea PIB-ului Vietnamului în al doilea trimestru se accelerează. Se remarcă o presiune a inflației

Vietnam
Sursa foto Arhiva companiei

Creșterea economică a Vietnamului s-a accelerat în al doilea trimestru. Acest lucru s-a întâmplat datorită exporturilor robuste. Totuși, creșterea inflației a rămas o provocare pentru țara din Asia de Sud-Est. Se estimează că produsul intern brut, PIB, a crescut cu 6,93% în al doilea trimestru față de anul precedent.

A fost mai rapid decât o creștere de 5,87% în primul trimestru, a declarat Biroul General de Statistică (GSO) al guvernului.

Economia a crescut cu 6,42% în prima jumătate a acestui an, a adăugat OSG.

Vietnamul este un exportator important de smartphone-uri, electronice și îmbrăcăminte. Statul încearcă să susțină activitatea economică după ce a ratat ținta de creștere de anul trecut. Acest lucru s-a întâmplat din cauza cererii globale slabe și a penuriei de energie, conform reuters.com.

„Situația socio-economică a Vietnamului continuă să aibă o tendință pozitivă, fiecare trimestru fiind mai bun decât cel precedent”, a afirmat OSG într-o declarație.