Infofinanciar > Info > Stațiunea Mamaia, câștigătoarea competiției Destinația Anului! Cea mai bună stațiune turistică din România
Info

Stațiunea Mamaia, câștigătoarea competiției Destinația Anului! Cea mai bună stațiune turistică din România

Statiunea_Mamaia 2 Sursa foto: NNWW
Sursa foto: NNWW

Competiția anuală Destinația Anului a fost câștigată în acest an de către stațiunea turistică Mamaia, care a primit premiul pentru cea mai bună stațiune în cadrul galei de premiere desfășurată săptămâna aceasta la Palatul Culturii din Iași. 

Stațiunea Mamaia din Constanța a reușit să câștige competiția cu un punctaj de 66,66%. Pe locul doi s-a aflat stațiunea Călimănești și pe al treilea loc s-a situat stațiunea Ocnele Mari. 

Constanța, nominalizată și pentru categoria „Orașe care inspiră” 

Alături de celelalte orașe nominalizate: Oradea, Brașov, Iași, Timișoara și Râmnicu Vâlcea, orașul Constanța se află și el pe lista de nominalizați pentru premiul „Orașe care inspiră”. 

„Ne bucurăm să primim distincția de Destinația Anului, mai ales în contextul în care activitatea turistică a stațiunii Mamaia se desfășoară de peste 100 de ani. Din dorința de a dezvolta și păstra în același timp frumusețea stațiunii, Municipalitatea Constanța alături de Ministerul Mediului implementează două planuri urbanistice zonale. Acestea vor surprinde imaginea de ansamblu a stațiunii Mamaia pe următorii 20-30 de ani pentru a spori zona de entertainment, care se întinde pe o suprafață de 6 kilometri de plajă, pentru un nou val de turiști”, declară George Măndilă, Președinte OMD Mamaia-Constanța. 

Stațiunea Mamaia este anual locația preferată de sute de mii de turiști români și din străinătate, și este căutată pentru nisipul său fin, apa cristalină și diversitatea locațiilor ce oferă divertisment pentru turiștii de toate vârstele. 

Toate aceste atribute au transformat stațiunea Mamaia în unul dintre cele mai apreciate locuri de vacanță din întregimea regiunii de est a Europei. 

Infrastructura hotelieră s-a dezvoltat și ea  

În ultimii 10 ani, infrastructura HORECA s-a dezvoltat masiv. Hotelurile din stațiunea de lux a litoralului Românesc au ajuns la standarde europene și internaționale, existând un număr imens de instituții hoteliere care se situează la malul mării sau doar la câteva minute de mers pe jos până la plajă. 

Gusturile rafinate la hoteluri au asigurat, de asemenea, dezvoltarea turistică a stațiunii Mamaia. Mulți turiști aleg să își petreacă vacanțele în Mamaia și pentru viața de noapte animată și pentru localurile extravagante. În plus, în stațiune se organizează și alte numeroase festivaluri de muzică de toate felurile, cum ar fi festivalul Sunwaves care este ținut în minivacanța de 1 mai. 

„În ultimii doi ani, investițiile publice și private în stațiunea Mamaia au fost considerabile. Plajele au fost extinse cu circa 30 de hectare, printr-un proiect amplu, finanțat din fonduri europene, de modernizare și conservare a stațiunilor de pe litoralul românesc”, a declarat Alina Stan, Communication Executive al NNWW. 

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.