Infofinanciar > Info > Statistica zilei: 3,5% scădere a volumului lucrărilor de construcții în martie 2024 față de martie 2023
Info

Statistica zilei: 3,5% scădere a volumului lucrărilor de construcții în martie 2024 față de martie 2023

Lucrări de construcții - Sursa foto: agora.md
Sursa foto: arhiva companiei

În luna martie a acestui an, comparativ cu luna anterioară, februarie, volumul lucrărilor de construcții s-a majorat. Valoarea a crescut, ca serie brută, cu 43,7%. Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate s-a înregistrat o creștere cu 9,1%.

În schimb, în luna martie 2024, față de luna martie 2024, s-a consemnat o scădere. Ca serie brută, volumul lucrărilor de construcții a scăzut cu 3,5%. Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate s-a înregistrat o scădere cu 1,2%.

Volumul lucrărilor de construcții în intervalul cuprins între 1 ianuarie și 31 martie 2024, față de același interval al anului anterior, s-a înregistrat o scădere cu 7,1%. Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate scădere consemnată a fost de 7,9%, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Național de Statistică.