Infofinanciar > Lumea la zi > Sprijinul statului pentru casele distruse de incendii. Premierul australian promite implicare totală
Lumea la zi

Sprijinul statului pentru casele distruse de incendii. Premierul australian promite implicare totală

incendii de vegetație Canada Sursă foto Observator
Sursă foto: Observatornews.ro

Prim-ministrul Australiei, Anthony Albanese, a promis sprijin total pentru a ajuta statul Victoria. În cazul unei urgente de incendii ce a distrus case și terenuri, oamenii au spriinul statului.

În contextul unei perioade de căldură extremă asociate cu modelul meteo El Nino, au fost peste 15 incendii în pădurea din orașul Frankston, Victoria pe 25 februarie. Autoritățile au evacuat peste 2.000 de oameni. Șase case au fost distruse, iar animalele au pierit.

Guvernul  se angajează să ofere suportul necesar, alături de 1.000 de pompieri și peste 50 de aeronave implicate în luptă,

Declarațiile prim-ministrului subliniază, necesitatea acțiunii împotriva schimbărilor climatice.

,,Este o reamintire a faptului că trebuie să fim atenți pentru ca noi să continuăm să lucrăm și să acționăm în privința amenințării pe care o reprezintă schimbările climatice” a zis acesta.

Ultimile două sezoane au fost mai liniștite în comparație cu catastrofa din 2019-2020, cunoscută ca ,,Vara Neagră”, care a avut consecințe devastatoare, conform reuters.ro.