Infofinanciar > Info > Sprijin de la stat pentru români. Noi vouchere pentru cetățenii care stau la casă
Info

Sprijin de la stat pentru români. Noi vouchere pentru cetățenii care stau la casă

Românii cu venituri modeste beneficiază de bani de la stat
sursa foto arhiva

Oficialii au în vedere susținerea cetățenilor. În acest sens, sunt implementate diferite programe pentru a ajuta românii, în vederea implementării unor standarde bune de viață. Așadar, una dintre inițiativele din acest an este dedicată persoanelor care locuiesc la casă. Aceștia vor putea primi vouchere din partea statului.

Zeci de mii de familii vor putea avea parte de sprijin din partea statului. Mai exact, este vorba de persoanele care stau la casă. Acestea vor putea beneficia de vouchere prin intermediul programului „Prima conectare”.

Noi vouchere pentru români

Cetățenii care stau la casă vor putea primi susținere financiară din partea statului. Aceștia vor putea face parte din cadrul unui program. Este vorba de inițiativa „Prima conectare”, care vizează oferirea unei sume de bani din partea statului. Aceste fonduri urmând să fie folosite pentru a susține conectarea gospodăriilor la rețelele publice de apă și canalizare.

Totuși, persoanele interesate vor avea de trecut printr-un proces destul de complicat. Mai exact, în urma depunerii cererii de participare la proiect, ajutorul financiar nu va fi oferit direct beneficiarilor.

Beneficiarii programului

Programul „Prima conectare” aduce multe avantaje românilor. Mai exact, 34.000 de gospodării vor putea face parte din inițiativă. Scopul este de a oferi condiții decente de trai românilor și asigurarea nevoilor necesare, precum apă și canalizare. Sprijinul financiar este destinat familiilor și persoanelor cu venituri mici. Voucherele pot fi folosite pentru decontarea cheltuielilor de branșare sau racordare la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare.

Potrivit măsurii, de acest ajutor pot beneficia familiile sau persoanele singure. Care nu au fondurile necesare pentru a susține lucrările de branșare sau racordare. În acest sens, cei interesați se pot înscrie în program. Dar, banii nu vor ajunge direct la beneficiar. Aceștia trebuie să se adreseze operatorului de servicii de utilități publice. Mai exact, este vorba despre compania care operează în localitatea de domiciliu.

Condiții în vederea oferirii ajutorului

Programul are în vedere susținerea unei anumite categorii de persoane. Este vorba despre românii cu venituri mici, care nu își permit o astfel de cheltuială, precum racordarea la sistemele publice. În acest sens, vor fi oferite vouchere persoanelor cu venituri de sub 1.700 de lei net per membru de familie. De asemenea, se adresează doar celor care stau la casă.

În acest sens, finanțarea va fi acordată de AFM, iar valoarea se ridică la 1.900 de euro per gospodărie pentru branșamentul de apă și canalizare.

Reguli la nivelul imobilului

Pentru a primi finanțarea, imobilul sau terenul pentru care se va face branșarea sau racordarea trebuie să îndeplinească anumite condiții. Mai exact, să nu facă obiectul unor interdicții cu privire la proiect. Din acest context sunt exceptate proprietățile care au o ipotecă imobiliară.

De asemenea, proprietatea nu trebuie să facă obiectul unor litigii sau revendicări potrivit legii, conform Realitatea .